Експерти назвали шкідливі звички водіїв, які псують автомобілі

0
82

Кожен автомобіліст за роки водіння виробив свій стиль і набув певних водійських звичок. Деякі з них далеко не нешкідливі і здатні нашкодити автомобілю.

Експерти назвали шкідливі звички водіїв, яких час позбуватися, поки вони не перетворилися на “хронічні”. Наприклад, одні водії дуже люблять спиратися на важіль коробки передач, але зайве навантаження негативно позначається на агрегаті. Інші регулярно забувають вчасно заправити автомобіль і їздять з порожнім баком. Якщо машина часто їздить “на останньому подиху”, в баку накопичуються домішки, на дні з’являється осад, який потрапляє в паливний насос і забиває фільтри.

Якщо постійно тиснути на педаль гальма, особливо під час руху під ухил, колодки можуть перегрітися, і гальма відмовлять у найневідповідніший момент. У такій ситуації краще гальмувати двигуном. Якщо тримати ногу на педалі зчеплення, зокрема на світлофорах і стоянці, страждає вижимний підшипник і діафрагмальна пружина. Також не можна різко вмикати задню передачу до повної зупинки автомобіля. “Механіка” і “автомат” страждають рівною мірою.

Різкий старт з непрогрітим двигуном може обернутися його капітальним ремонтом. Поки стрілка не підніметься до робочої температури, не варто сильно розкручувати оберти. Водіям, для яких автомобіль – це робоча конячка, не варто перевантажувати його багажем або прикріплювати до нього занадто важкий причіп.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.