Що буде, якщо не заправляти повний бак автомобіля

0
2675

Автомобільний експерт розповів про плюси і мінуси заправки повного бака автомобіля. За його словами, в ідеалі, як і будь-яку ємність для технічних рідин автомашини, бензобак краще наповнювати максимально. По-перше, це гарантує можливість проїхати більшу відстань без зупинок на АЗС. По-друге, повний бак значно полегшує роботу паливного обладнання автомобіля: зникає ризик завоздушіванія паливного насоса, менше зношуються дорогі деталі паливної системи, а також двигун не матиме проблем з подачею пального, тому його ресурс витрачається довше.

Не виключено, що паливо із заправленого під горловину бака може вилитися назовні. Такі ситуації виникають, наприклад, якщо пробка паливного бака негерметична, а водій любить різкі маневри або паркує автомобіль під великим ухилом. У цьому разі існує хоч і мізерна, але ймовірність займання, пов’язана з несправністю системи вентиляції бензобака.

Крім того, існують й інші ситуації, за яких не варто заливати повний бак. Наприклад, якщо немає впевненості в якості пального на незнайомій автозаправній станції, або немає рекомендованого виробником бензину, а є тільки низькооктанове. У такому разі краще налити палива рівно стільки, щоб вистачило до наступної АЗС.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!