Потепління в Україні вже близько: як підготувати авто до весни

Щоб перехід із зими на весну став безпечним, важливо пам'ятати про 8 основоположних правил

0
604

Кожен власник чотириколісного помічника повинен раз і назавжди запам’ятати, як підготувати авто до весни. Нескладні правила допоможуть увірватися в теплу пору впевнено і безпечно.

Деталі

Ці рекомендації також продовжать термін служби вашого автомобіля. Після зимового сезону не тільки людям, а й вашому залізному коню потрібен догляд і турбота.

Очищення днища і кузова

Насамперед вирушайте на мийку, щоб ретельно очистити днище і кузов автомобіля після снігових покатушок. Обов’язково пройдіть перевірку на сліди окислення. При їх виявленні слід обробити машину антикорозійним засобом. Серйозніші пошкодження потребуватимуть нового покриття.

Заміна шин

Фахівці радять перевзувати авто на літню гуму за температури не нижче +5 градусів. Серед водіїв вкоренилася хибна думка, що заміну потрібно робити тільки наприкінці березня, щоб для захисту від перепадів погоди.

Але важливо враховувати, що голий асфальт скорочує термін служби покриття зимових шин, а за теплої погоди їх і зовсім не рекомендується використовувати. Також можна перевірити стан колісних дисків на предмет деформації і слідів корозії.

Перевірка дзеркал і скла

Зима нерідко призводить до появи малопомітних тріщин на лобовому склі автомобіля. Сіль, бруд і реагенти з часом накопичуються в них, тому поверхні потрібно чистити якомога частіше. Так дзеркала і скло прослужать вам довше.

Тест-драйв двірників

Через рясні опади водії активно користуються снігоочисниками в зимовий період. Це може призвести до зносу і втрати якості гуми. Експерти рекомендують перевіряти двірники на можливі пошкодження, а при їх виявленні негайно провести заміну.

Додавання мастила

Своєчасна заміна мастила повинна стати вашим основним правилом після пробігу кожних 10-15 тисяч кілометрів. Важливо пам’ятати і про фільтри. Якщо користувалися зимовим мастилом, то його потрібно замінити.

Перевірка гальма

Зрозуміло, проблему з гальмівною системою не помітити просто неможливо, але краще перестрахуватися і заздалегідь перевірити авто на протікання гальмівної рідини та її рівень, а також герметичність гальмівних шлангів. Заміну ж краще виконувати кожні півроку.

Регулювання розвалу і сходження

Щоб уникнути неприємного люфту під час керування автомобілем, відвідайте найближче СТО. Фахівці відрегулюють розвал і сходження, щоб машину більше не заносило в бік на підвищеній швидкості.

Загальна діагностика ходової

Зимові місяці серйозно навантажують підвіску і ходову частину. При переході на весняний сезон важливо повноцінно перевірити автомобіль в автосервісі, щоб вчасно виявити проблеми з вузлами конструкції. Слідкуйте за тим, щоб майстер провів перевірку важелів, стабілізаторів, сайлент-блоків та інших деталей, які швидко зношуються.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.