Чому моторне масло потрібно міняти не рідше одного разу на рік. Це важливо

0
149

Двигун вашої машини бурчить уже кілька днів. Ситуація, яка вас турбує, тим більше, що ви нічого не тямите в механіці! Зрештою, поки ваш автомобіль продовжує рухатися, навіщо турбуватися? Так, але тепер ваш швагер, який стверджує, що знає все про все, має чітку думку з цього питання. Для нього проблема полягає у «заміні масла»! Що, якщо він все-таки мав рацію? Розмірковуючи про це, ставиш собі знамените запитання: «Коли міняти моторне масло?». Втрачений? Нерішучий? Не панікуйте, ми розповімо вам, коли міняти моторне масло у вашому автомобілі. Приготуйтеся, поїхали!

Як зрозуміти, що моторне масло вашого автомобіля потребує заміни?

Занурювати свої руки в мастило – це не зовсім ваша справа! Ви далекі від образу недільного механіка, який проводить вихідні, балуючи свою машину. Однак вам доведеться приділити йому більше уваги, а точніше його двигуну. Серце вашого автомобіля дійсно потребує цього, особливо коли йдеться про заміну масла. На перший погляд здається, що з вашою машиною все гаразд, але правда в тому, що вона страждає мовчки!

Не чекайте, поки на панелі приладів загориться сигнальна лампа моторного масла… Беріть на себе ініціативу і відстежуйте найменші ознаки! Як? Виконавши такі перевірки:

  • Переконайтеся, що моторне масло не каламутне і не зернисте;
  • Перевірте пари, що виходять із вихлопних газів вашого автомобіля, вони не повинні бути синіми чи сірими;
  • Слідкуйте за найменшими шумами, які видає ваш автомобіль під час запуску, особливо якщо його трясе на холостому ходу;
  • Зверніть увагу на запах у машині: запах масла чи бензину часто є поганою ознакою.

Навіщо замінювати чи додавати моторне масло?
Картинку малювати не треба, для роботи на повних обертах двигуну потрібне масло. Звідси потреба частого повторного застосування. Щоб бути яснішим і повнішим, моторне масло допомагає змащувати частини двигуна, які перебувають у русі. Ця дія запобігає утворенню токсичних речовин. Тому обов’язково додавайте масло в двигун не рідше одного разу на місяць.

Почорніло моторна масло, що робити?

Ви чули, що з настанням темряви моторне масло треба міняти! Це твердження, хоч і здається логічним, викликає у вас подив. Настав час прояснити цей момент!

Моторне масло, яка темніє, не обов’язково потрібно міняти. Колір не повинен бути єдиним критерієм, на який вам доведеться спиратися! З іншого боку, якщо ви помітили втрату в’язкості або загусання, настав час поставити собі питання і подумати про заміну моторного масла.

Який термін служби моторного масла?

У вас у гаражі роками лежить ця каністра з масла, але ви не наважуєтеся її використовувати. Має лише термін придатності? Строго кажучи, ні. Але термін його служби залежить від того, чи він використовується. Складний ти сказав? Не зовсім !

Якщо ваша тара відкрита, бажано використати її протягом року відкриття. В іншому випадку ваша банка олії може зберігатися кілька років, але й не завжди! Виробники оцінюють цей час від 3 до 5 років залежно від марки. Цифра далека від офіційної, але може служити індикатором.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!