Це вбиває авто: 5 помилок, які не варто робити з машиною взимку

0
2161

Узимку на власників автомобілів чекає чимало проблем і турбот через погодні умови, однак не кожен метод їх вирішення безпечний для транспортного засобу.

Про шкідливі зимові “лайфхаки”, що вбивають авто, розповіли 2+2.

Високі обороти на непрогрітому двигуні

Сучасним двигунам не потрібний прогрів, але з двигуна все одно не можна “вичавлювати” понад 2 тисячі оборотів, доки стрілка не підніметься до робочої температури. Коли на вулиці температура нижче нуля, то варто почекати 1-2 хвилини після того, як завели автомобіль, і вже тоді починати рух.

“Відчиняти” двері авто окропом

Така ідея неймовірно шкідлива для автомобіля, оскільки після її застосування доведеться витрачати гроші на фарбування й швидку заміну ущільнювачів. До того ж окріп розтопить лід, але гаряча вода також може потрапити на механізми замка дверей, і наступного разу доведеться розморожувати ще й замок.

Відчиняти двері машини силою

Відчинити силою двері можна, але це призведе до того, що ущільнювачі порвуться, або зламається ручка.

Якщо у вас немає розморожувача, то можна спробувати відчинити задні дверцята, які зазвичай не так сильно примерзають.

Вважати рідини на зразок WD-40 панацеєю

Рідини на зразок WD-40 не “лікують” усі проблеми автомобіля, тому разом із вологою ця рідина видаляє з поверхонь абсолютно все, зокрема й масло. До того ж WD-40 прискорює знос деталей.

Нагрівати двигун до робочої температури

Узимку холодний двигун погано їде, але в той час, як водій очищуватиме авто від снігу протягом кількох хвилин, масло встигне розігнатися движком. І вже тоді можна буде сідати за кермо, прогрівати амортизатори, підсилювач керма і масло в трансмісії

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!