Автовласники назвали найкорисніші функції автомобіля

0
439

Підрульові пелюстки дозволяють підтримувати високий рівень контролю за автоматичною коробкою передач. Однак саме цю деталь автолюбителі назвали марною, повідомляє видання SlashGear.

Спочатку підрульові пелюстки встановила “Феррарі” на гоночних автомобілях Формули-1. Головним завданням було забезпечити гонщику можливість перемикати передачі, не відриваючи рук від керма та не знижуючи швидкості.

Розробку вирішили використати у масовому автопромі.

Проблема виявилася в тому, що якщо водій пропускає найбільш вдалий момент для перемикання передачі, то далі машина ігнорує дії і перемикає передачу сама.

Некорисні функції автомобіля

  • Система Start/Stop

Повна зупинка двигуна на світлофорі та в пробках, на думку розробників, мала знизити рівень забруднення навколишнього середовища. Насправді ж двигун, працюючи на неодружених оборотах, споживає мінімум палива і виділяє незначну кількість шкідливих речовин. А ось кожен новий запуск двигуна призводить до різкого викиду токсинів.

  • Автоматизовані ремені безпеки

Ця технологія 1980-х років спочатку була сприйнята як щось унікальне. Але незабаром з’ясувалося, що такі ремені марні: вони рухалися так повільно, що виявилися безглуздими у використанні.

  • Блокування ременів безпеки

Функція передбачала неможливість рушити з місця, поки водій не пристебнутий. Невдовзі автомобіль навчилися дурити.

  • Паркувальний автопілот

Ця система автоматично шукає вільне місце для паркування і виконує паралельне або перпендикулярне паркування. Але не все так просто: система часто відмовляється паркувати автомобіль там, де їй здається занадто мало місця.

  • Електронне стоянкове гальмо

В екстреній ситуації скористатися електронним гальмом набагато складніше, ніж ручним.

  • Прилад нічного бачення

Дисплей нічного бачення розташований на панелі приладів, тому доводиться або стежити за дорогою, або дивитися на екран приладу, а це небезпечно.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!