Статті

Як правильно зберігати автомобіль взимку просто неба

Share

Більшість автолюбителів ставляться до своєї машини, але далеко не всі можуть тримати її в гаражі або підземному паркінгу. З настанням холодів постійне знаходження автомобіля просто неба створює додаткові проблеми для водія. Про те, як правильно зберігати особистий транспорт на вулиці при мінусовій температурі, йтиметься у нашому невеликому огляді

Перед тим, як оточувати свого залізного коня додатковими турботами, визначтеся, як часто ви користуватиметеся машиною в зимову погоду. Якщо перерва в експлуатації більше тижня, зверніть увагу на кілька важливих рекомендацій.

Час доливати

Якщо є можливість, встановлюйте автомобіль на невеликому пагорбі, щоб під ним не утворювалося калюж. По-перше, підвищена вологість прискорює корозію. По-друге, часті цикли заморожування та відтавання шин можуть призвести до їх пошкодження.

Перед встановленням автомобіля на тривале зберігання заповніть бак паливом. Ця процедура потрібна для транспортних засобів, паливний бак яких виготовлений із металу. Таке рішення унеможливить корозійні процеси. Якщо пластиковий бак, то це робити необов’язково. Для дизельних автомобілів важливо повністю виробити літнє паливо та заправитися зимовим. Особливо в тому випадку, якщо стоянка здійснюється не всю зиму або не виключена ймовірність поїздок на цій машині.

Долийте робочі рідини до максимального рівня. У бачок склоомивача обов’язково залийте якісну незамерзайку. Залишивши в бачку воду, ви ризикуєте пошкодити моторчик, що підкачує.

Дивись, не замерзай!

Миття машини перед постановкою на тривале зберігання звільнить лакофарбове покриття від нальоту, у тому числі від агресивного. Крім бруду, це може бути жирна плівка, сажа та дорожня хімія. Після водних процедур авто треба добре просушити. Не зайвим буде обробити вразливі місця – відколи та подряпини – захисними антикорозійними засобами. На кузов із непошкодженим лакофарбовим покриттям можна нанести полірол.

Переконайтеся, що у машині вимкнено всі електроприлади. Якщо машина перебуває без руху більше одного тижня, від’єднайте клеми або зніміть акумулятор з авто.

Обробіть замки та ущільнювачі дверей силіконовим розморожувачем. Ця процедура є особливо важливою, якщо протягом періоду стоянки температура кілька разів перетинає нульову позначку. Силікон дозволить уникнути примерзання дверей та замків та забезпечить вільний доступ до салону.

Знахідка для викрадачів

Іноді авто довго знаходиться поза парковкою, щоб не створювати враження, що машина надовго законсервована і не притягувати викрадачів, час від часу очищайте автомобіль від пилу і бруду або переганяти його на інше місце.

З цією ж метою приберіть із салону машини все зайве. Вийміть із підсклянників та поличок забуту там дрібницю, зніміть зі скла відеореєстратор, приберіть у бардачок дроти для зарядки гаджетів. Також складіть у багажник до весни щітки двірників та декоративні ковпаки на колеса.

Щоб уникнути деформації та пошкодження шин, за час зберігання автомобіля в них слід перевірити тиск, а при необхідності підкачати колеса.

Під час тривалої стоянки перенесіть акумулятор у тепле приміщення. Рекомендується перед зберіганням зарядити його.

Дотримання цих правил дозволить вам легко скористатися автомобілем після тривалого простою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Поради

Останні записи

Автомеханік розповів, коли гальмівні колодки потрібно терміново міняти

Справна робота гальмівної системи є ключовою для безпеки на дорогах. Однак водії іноді забувають вчасно…

26.09.2024

Вартість вживаних автомобілів у США йде на спад

Протягом останнього року ціни на вживані автомобілі зі США продовжують знижуватись. Після стрімкого зростання в…

26.09.2024

Пасажирам п’яного водія загрожує до п’яти років ув’язнення

Керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння — це серйозне порушення, яке в Україні карається доволі…

26.09.2024

Розкрито основні проблеми з двигунами вживаних Volkswagen Tiguan

На ринку кросовер Volkswagen Tiguan був представлений у двох поколіннях і довгий час залишався одним…

26.09.2024

Hyundai працює над новим гібридним кросовером

Корейський автовиробник має намір розширити свій асортимент моделей у сегменті SUV. Наступною цікавою прем'єрою компанії…

26.09.2024

Новий Hyundai Palisade отримає 9-місний салон

Розробка другого покоління кросовера Hyundai Palisade активно триває. Прототипи флагманської моделі південнокорейського бренду регулярно потрапляють…

26.09.2024