Найпоширеніші проблеми китайських автомобілів

0
612

Якщо як японські автомобілі більшість водіїв не сумнівається, то до китайських машин ставляться з великою настороженістю. Частково причина у тому, що водії просто не знають, чого очікувати, частково – у тому, що стандарти для китайських автомобілів відрізняються від європейських, через що «китайці» часто отримують сумнівні відгуки.

Важливо розуміти, що вічних автомобілів, в яких нічого не ламалося, просто не існує, відповідно, і китайські авто спочатку потрібно «розпробувати», а потім уже робити висновки.

Якщо ж людина переживає про можливі поломки та додаткові витрати, то буде корисно дізнатися саме про недоліки китайських авто, а вони полягають у наступному.

• Рівень безпеки не надто високий. Як це не дивно, більшість китайських автомобілів не проходять європейські краш-тести, що доводить їхні середні показники безпеки. Ні, таке авто не розвалюватиметься на частини під час їзди, але в аварії на них краще не потрапляти (як у принципі і на будь-якому іншому автомобілі). Якщо водій – новачок і взагалі не має досвіду водіння, то, можливо, від покупки китайського автомобіля краще відмовитись.
• Проблеми може створювати електроніка, неприємності з якою виникають із завидною регулярністю, особливо якщо машина десь довго простоює. Не сказати, щоб вони були надто серйозними, але водночас знайти місце несправності досить проблематично, не кажучи про те, що неполадки часом виявляються дуже непередбачуваними.
• Додасть проблем підвіска та блок циліндрів двигуна, які не розраховані на погані дороги. У результаті навіть дбайлива їзда може спричинити серйозні поломки. Погіршується ситуація тим, що досвідчених спеціалістів з ремонту, як і необхідних запчастин може просто не бути, і тоді поломка китайського автомобіля стає справжньою катастрофою.
• Своєрідною неприємністю можна назвати прискорене та підвищене зношування деяких розхідників, через що замінювати їх доводиться частіше, а це додаткові витрати. Єдиною втіхою в даному випадку буває те, що китайські авто відрізняються багатою комплектацією за доступної ціни, що примирює власників з дійсністю.
• Частина авто може відрізнятися досить слабким кузовом (що знову ж таки впливає на їхню безпеку). Мається на увазі, що кузов виконується з тонкого металу, тому деформації на ньому проявляються набагато швидше, а лакофарбове покриття бажає кращого.
• Завершити список можна тим, що вартість китайських автомобілів на вторинному ринку досить низька, що робить можливий продаж автомобіля не дуже вигідним.

Звичайно, багато залежатиме від конкретної машини і майбутнього місця експлуатації, але вибирати китайські автомобілі потрібно вкрай обережно і ретельно, дізнаючись про них все, що тільки можливо.
З грамотним підходом можна купити чудове авто, проблеми з яким будуть мінімальними.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!