Експерти розповіли, які наслідки викличе додаткова шумоізоляція автомобіля

0
217

При використанні якісних матеріалів під час професійного шумоізолювання та віброізолювання у профільному сервісі, автомобіль може постраждати.

Експерти з’ясували, з якими проблемами стикаються водії після, начебто, такої потрібної процедури.

Проблеми «зайвої» ваги

Тут можна назвати окрему категорію труднощів, що виникають після шумоізоляції авто. Залежно від якості матеріалу та типу кузова, машина додає у вазі до 80 кг. Через подібні зміни збільшується витрата палива — перше, що складно пропустити повз очі. Крім цього, додаткова вага змінює заводську розважування, що впливає на керованість автомобіля та безпеки.

Некоректна робота окремих елементів кузова

Насамперед можуть постраждати автоматизовані елементи кузова. Таким чином, після підвищення ваги може «заїдати» і не повністю відкриватися задня кришка багажного відділення. Інша проблема — двері, що просіли, у зв’язку з чим мікрики неправильно зчитують положення елемента, що заважає роботі доводчиків.

Порушення теплообміну двигуна

Часто додатковий шар шумоізоляції наносять на моторний щит. Безперечно, це знижує поширення сторонніх шумів, але призводить до порушення теплообміну. При серйозному тривалому навантаженні в спеку подібні модернізації можуть призвести до перегріву силового агрегату. Щоб уникнути дорогого капітального ремонту, варто взяти консультацію у професіоналів, перш ніж завдавати шумоізоляції.

Утворення корозії на внутрішніх елементах кузова

Шумоізоляційний матеріал діє за принципом губки, у зв’язку з чим вбирає будь-яку рідину, що проникає у порожнини. Проблема може погіршитися, якщо під час робіт тюнери заклеять дренажні отвори. Відсутність відтоку не дозволить відвести вологу, що з часом призведе до вогкості в салоні, утворення корозії.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!