Названо важливі дії при підготовці кондиціонера авто до нового сезону

0
313
Автомобільному кондиціонеру потрібне регулярне обслуговування та очищення. Бруд, що накопичується у всіляких деталях даного вузла, робить повітря в салоні гірше, а іноді може навіть викликати перегрів силового агрегату.

Очистити конденсатор та радіатор

На конденсаторі кондиціонера при їзді, особливо ґрунтовими дорогами, збирається багато бруду. Пил також накопичується у просторі між конденсатором та радіатором. У зв’язку з цим кондиціонер погано діє, а двигун починає перегріватися.

Експерти радять промивати радіатор та конденсатор у сервісах, що займаються обслуговуванням автомобільних кондиціонерів. Офіційні сервіси теж повинні добре впоратися з цим завданням, однак така послуга у них коштуватиме дорожче, тому що доведеться заново заправляти кондиціонер рідиною, що охолоджує.

Почистити повітрообмінник

Між лобовим склом і капотом в повітрообміннику кондиціонера нерідко застряє опале листя та інше сміття. Вони призводять до утворення неприємного запаху і можуть засмічити повітропроводи. Досвідчені автомобілісти чистять повітрообмінник щорічно.

Заміна салонного фільтра

У салонному фільтрі кондиціонера під час дії приладу накопичуються забруднення та бактерії. Його важливо міняти щорічно чи через кожні 15 тис. кілометрів пробігу.

Очищення повітроводів та випарника

На машинах, у яких можна самостійно прибрати салонний фільтр, досвідчені водії зазвичай очищають повітроводи та випарник. Для цього потрібен потужний пилосос та спеціальний засіб для очищення кондиціонерів. Якщо конструкція кондиціонера не дозволяє справитися самостійно, фахівці радять звернутися в автосервіс.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!