Сучасні електромобілі виявилися швидше за найпродуктивніші автомобілі

0
236

Експерти порівняли динамічні характеристики сучасних електромобілів із показниками спорткарів та суперкарів, які колись вважалися найшвидкіснішими.

Відповідне дослідження було проведено експертами порталу Carmoney, пише speedme.ru . Зазначається, що в цьому матеріалі йдеться про заявлені автовиробником показники, які були отримані в ідеальних умовах. Також не можна забувати, що трековий спорткар буде значно швидше на гоночній трасі, ніж серійний електрокар у тих самих умовах.

Отже, на чолі списку найшвидших сучасних електромобілів стоїть розкішний Porsche Taycan Turbo S, який може розігнатися з місця до 100 км/год за 2,8 секунди. За цим показником німецький електрокар поступається гіперкар Bugatti Veyron Super Sport всього лише 0,4 секунди, а моделі Koenigsegg Agera RS – 0,2 секунди. При цьому Taycan Turbo S на 0,4 секунди швидше набирає 100 км/год, ніж легендарний McLaren F1 . Не слід забувати, що при всій своїй недоступності звичайним покупцям, Taycan Turbo S помітно дешевше, ніж моделі Veyron, Agera або F1 . Крім того, даний Porscheпоказує кращий результат на розгоні, ніж суперкари Ferrari F8 Tributo та Lamborghini Aventador SVJ.

Дивовижна статистика продовжується, коли вивчаєш на показники розгону корейського електромобіля Hyundai Ioniq 5 Project 45. Цей сімейний міський хетчбек прискорюється з місця до 100 км/год за 5,5 секунди, що швидше, ніж найшвидший автомобіль 1982 року: Lamborghini Countach. При цьому електрокар коштує дешевше і надає більшого комфорту для 4 пасажирів, ніж легендарний спорткар.

Звичайно ж, експерти не забули про компанію Tesla . Так, Model S Plaid та Roadster прискорюються з місця до 100 км/год за 2,1 секунди. Це швидше, ніж нинішній варіант суперкара McLaren 720S і штучний McLaren Senna . Крім цього, показники електрокара Tesla більш ніж на 1 секунду краще, ніж у найпопулярнішого в світі суперкара Lamborghini Huracan .

Йдемо далі: модель Mercedes EQS AMG 53 2022 показує розгін з місця до 100 км/год за 3,4 секунди, що швидкіше аналогічного показника суперкара Aston Martin Superleggera. При цьому електромобіль помітно комфортніше, вміщує 4 пасажирів і коштує дешевше на ринку.

Нарешті, ще один “кореєць” – Kia EV6 GT , який набирає 100 км/год за 3,5 секунди і призначений для перевезення сім’ї в межах міста. Bentley Continental GT показує такий самий час, але коштує при цьому в 3 рази більше. Крім цього, цей показник на 0,1 секунди краще, ніж у рідкісної моделі Mercedes-Benz SLS AMG Black Series , яка до того ж коштує в 4,5 рази дорожче.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!