Назвали 5 найшкідливіших звичок водіїв

Ці дії зазвичай призводять до серйозного та дорогого ремонту авто.

0
17464

Багато водіїв вважають, що звички, набуті з роками, можуть серйозно зашкодити їхнім автомобілям. Однак це зовсім не так, попереджають експерти, які непохитні в тому, що манера керування автомобілем особливо важлива для їхнього стану.

У даному випадку фахівці видання «100km» виділили 5 шкідливих звичок водіння, які псують автомобіль. Відповідно це призводить до ремонту, і вони б’ють по кишені господаря. Кожного з них можна уникнути, причому дуже легко, тим самим запобігаючи неприємностям у майбутньому.

Часті зупинки

Зрозуміло, що при русі в міських умовах потрібно дотримуватися дистанції і вміти рухатися зі швидкістю потоку. Однак не всі дотримуються цих правил. В результаті стиль водіння з постійним гальмуванням може призвести до проблем із гальмівною системою. І її ремонт зовсім не з дешевих.

Ігнорування ям та «лежачих поліцейських»

Деякі водії впевнені в міцності підвіски свого автомобіля та в тому, що вона забезпечить плавне подолання перешкод на дорозі (особливо «лежачих поліцейських»). Деякі водії навіть не намагаються знизити швидкість, що завдає серйозної шкоди підвісці. Від таких впливів страждає ходова частина, амортизатори, кульові та точки кріплення шасі.

Перевантаження автомобіля

Практично всі основні системи страждають від перевищення рекомендованої вантажопідйомності автомобіля – двигун, кермо, трансмісія, підвіска, шини. А з важким причепом можуть їздити, не ушкоджуючи двигун, лише великі джипи та пікапи. Для інших автомобілів, особливо з невеликими двигунами із турбонаддувом, не рекомендується перевозити навантажені причепи.

Куріння в машині

Ця звичка може зіпсувати вигляд салону автомобіля. Салон машини, де люди постійно курять, з часом покривається плямами застиглого нікотину. До того ж оббивка сидінь, підлокітників та дверей легко може вигоріти у вузькому просторі салону.

Велика швидкість при холодному двигуні

Автомобільні експерти радять не розвивати більше 2000 об/хв, доки двигун автомобіля не прогріється до робочої температури. Справа в тому, що стінки циліндра та поршень не нагріваються одночасно, тому перші 3-5 км після запуску краще не розвивати швидкість понад 50 км/год.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!