Названо останні 7 мінівенів, які залишились на ринку

0
615

Ринок мінівенів за останні роки стрімко впав. Тепер загальна кількість автомобілів такого типу кузова, що продаються новими, ледве досягає деятки! При чому, це з урахуванням всіх цінових та розмірних класів, разом! Можна сказати, що сегмент вмер. Не справделиво, але факт: колишня клієнтура мінівенів (або як їх ще називають MPV) розбіглася у інші сегменти. Думаю, ви навіть вже здогадуєтеся, куди саме. У першу чергу – до таких «трендових» сьогодні 7-місних кросоверів, таких затребуваних тепер серед сімей. Інший перетягувальний клас – мікроавтобуси. Компактні або середньорозмірні вени, або, як їх називають, «буси», що розроблені на основі комерційних фургонів, – на них також пересідає чимало колишніх власників мінівенчиків.

Але даремно все так. MPV означає multi purpose vehicle – тобто загатофункціональний транспортний засіб. Чудовий вибір для сім’ї. Був час, коли все, що потрібно було зробити хорошому MPV, це забезпечити місце для всієї родини та мати достатньо великий паливний бак, щоб впоратися з довгими поїздками по автомагістралі. Проте зараз все трохи інакше. Прямий простір все ще важливий, але те, як цей простір упаковано, ще важливіше. Сучасний мінівен пропонує універсальний інтер’єр, який може адаптуватися до безлічі сценаріїв. Саме 7 таких моделей ми у uamotors наводимо нижче у списку. Це останні мінівени, які доступні новими європейському покупцю. Уточнюємо це, оскільки в Північній Америці доступні ще три повнорозмірні MPV – Chrysler Pacifica/Voyager, Honda Odissey, Toyota Sienna, а також на глобальний ринок надійшов новий Kia Carnival – модель, яка поки також не доступна для Європи.

7. Mercedes-Benz B-class

Як і всі попередні покоління, B-Class базується на одному «візку» з A-Класом. В даному випадку вони поділяють платформу MFA з поперечним розташуванням двигуна і переднім базовим приводом. При цьому задня підвіска може бути двох типів, залежно від версії. Найпростіші отримують балку, що скручується, а більш продуктивні – незалежну конструкцію. Серед переваг німецької моделі – хороші налаштування керованості та великий діапазон оснащення найсучаснішими системами, комфортабельність.

6. Volkswagen Sharan / SEAT Alhambra

Так, до габаритів справді великого Volkswagen Sharan прийдеться трохи позвикати. Натомість ви отримаєте непересічну практичність і простір для семи дорослих. Sharan їздить більше як седан, ніж великий MPV. Він має перфектну ергономіку робочого місця та багато простору для семи осіб, хоча сидіння досить важкі для складання та опускання. SEAT Alhambra – двійник Фольксвагена, відрізняється лише оформленням «передка» та задніми ліхтарями.

5. Ford S-Max

Якщо ви шукаєте MPV, який є достатньо великим, але не виглядає так нудно, як Фольксваген, Ford S-Max вартий уваги. Як і більшість кращих сучасних Ford, він має одну з найкращих керованостей у своєму класі, поєднуючи точні реакції на поворот руля з чудово налаштованою підвіскою. І хоча салон не такий феєричний, як у деяких конкурентів, він як мінімум настільки ж практичний, як і слід очікувати від сімейного автомобіля. Комфорт S-Макса також на гідному рівні.

4. Citroen C4 Grand Picasso

Французи не даремно є піонерами в даному класі. Сітроен С4 Гранд Пікассо підкуповує не тільки найкомфортнішим серед собі подібних шасі. Його 1,6-літровий дизельний двигун працює плавно та ефективно, а стильна мінімалістична приладова панель і елегантний повітряний салон роблять його першокласним місцем для відпочинку. Сидіння складають легко, стандартне оснащення – багате, дизайнерське панорамне лобове скло – шикарне. Чого ще треба?

3. Ford Galaxy

Якщо вам потрібно перевезти сімох людей і ще трохи багажу на додачу, немає нічого кращого, ніж оновлений Ford Galaxy. Він досить широкий, щоб комфортно вмістити трьох дорослих людей у ​​середньому ряду, і достатньо довгий, щоби з комфортом розмістити позаду них ще двох чоловік. Безумовно, Galaxy також є одним із найкращий мінівенів, пропонуючи масу оснащення і бездоганну «техніку».

2. Renault Scenic & Grand Scenic

Renault Scenic здатен вразити своєю тонкою елегантністю, непідробною стильністю. Це одна з найбільш підходящих жінці машин – що за стилем, що за компонуванням – оглядовість і маневреність дуже сприятливі. І традиційно для французьких авто Сценік дає насолодитись високим рівнем комфортабельності.

1. Volkswagen Touran

Очевидно, що Volkswagen Touran з радістю обрали би ті, кому хочеться пересуватися на автомобілі класичних форм та пропорцій, спокійній за обліком. Тут ви знайдете той самий рівень плюшевості, який отримаєте в Volkswagen Golf , але з набагато більшою практичністю. Усі п’ять його задніх сидінь мають точки кріплення дитячих сидінь Isofix і достатньо місця для дорослих. І Touran керується краще, ніж конкурент Citroen C4 Grand Picasso.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!