Статті

Названі 5 способів як перемогти “масложор” двигуна без капітального ремонту

Share

Перш за все варто проінспектувати двигун на предмет витоків масла. Найбільш часто герметичність втрачають ущільнення колінчастого вала – передній і задній сальники. Нерідко втрачають герметичність сальники розподільних валів. Нарешті, пропускати масло може пробка для зливу масла або масляний фільтр. У більшості випадків проблему можна вирішити заміною прокладок і сальників. На турбированном силовий агрегат можуть підтікати трубки подачі і зливу масла турбокомпресора.

Якщо ж витоків не виявлено, то можна спробувати залити більш в’язке моторне масло. Якщо раніше використовувалося масло 0W-20 або 5W-30, то можна використовувати лубрикант з маркуванням 5W-40. Двигун напевно стане витрачати менше масла і доливати його доведеться рідше. Потрібно лише переконатися, що такі мастильні матеріали відповідають допускам автовиробника.

Проблема підвищеного витрати масла може таїтися в зносі маслозмінних ковпачків, вони ж сальники клапанів, які з часом починають пропускати масло. На деяких двигунах їх заміну можна здійснити, не знімаючи головку блоку циліндрів, але нерідко потрібно демонтаж розподілвалів, що супроводжується розбиранням передньої частини двигуна, зазвичай потрібно також знімати головки блоку циліндрів. Витрата масла від такої процедури може скоротитися в кілька разів.

Система вентиляції картерних газів повинна відводити гази, що прориваються у впускний тракт крізь ущільнення поршень-циліндр, але деякі можуть не знати, що разом з газами у впускний колектор можуть потрапляти дрібні часточки масла. Якщо двигун справний, але масло поступово йде, то необхідно проінспектувати клапан системи вентиляції картера. Систему рекомендується чистити раз в 60 тис. км.

«Масложор» може з’являтися через закоксовки маслозмінних кілець. Допомогти можуть почистка присадки, які цілком можуть рятувати деталі від відкладень. У ряді випадків може допомогти також і їзда по трасі на підвищених обертах мотора, з включенням зниженої передачі. Утримуючи обертів двигуна близько години на позначці приблизно 4000 об / хв, ви реалізуєте м’який варіант раскоксовкі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Рестайлінг Sportage: як зміниться найпопулярніший кросовер Kia з оновленням

Sportage залишається найпопулярнішою моделлю у SUV-лінійці південнокорейського автовиробника Kia. Автомобіль, який пережив зміну поколінь у…

19.05.2024

Ford Mustang може стати седаном

Культовий американський понікар Ford Mustang може стати седаном. Відсвяткував у 2024 році свій черговий ювілей…

19.05.2024

Chevrolet Corvette із пробігом всього 53 км забули у сараї на 42 роки

Рідкісні знахідки так званих «капсул часу» привертають чимало уваги з боку користувачів інтернету, особливо коли…

19.05.2024

Новий позашляховик вийде на український ринок (фото)

В Україні з'явиться новий автомобільний бренд Ineos. Британська компанія спеціалізується на виробництві рамних позашляховиків. Продажі…

19.05.2024

До 7000 гривень штрафу: де заборонено залишати відкритими вікна авто

Багато українських водіїв вважають, що вони повинні нести відповідальність тільки за свої дії на дорозі.…

19.05.2024

Як урятувати автомобіль від ремонту після заправки неякісним пальним

Якщо виявлено, що транспортний засіб був заправлений неякісним паливом, дуже важливо діяти негайно, адже це…

19.05.2024