Експерти розповіли, як визначити реальний пробіг старої машини

0
196

Не секрет, що багато машин на вторинному ринку мають скручений пробіг. Експерти, розповіли, які ризики для майбутнього володаря такого автомобіля він може в собі таїти, а також, як можна виявити коригування одометра.

Так, технічний директор мережі автосалонів Fresh Auto зазначив, що визначити втручання в діяльність одометра автомобіля можна декількома способами. Показниками величезної кількості пройдених кілометрів стануть гальмівні диски: середній термін їх роботи становить 70 – 110 тис. Кілометрів в залежності від матеріалу виготовлення, використання та класу машини. Якщо фаска диска велика, повідомляє експерт, а диск менше 10 мм, то пробіг автомобіля становить не менше 100 тис. Км. Індикатором великого пробігу машини стануть і покришки – на кожній шині вказана тиждень і рік їх виробництва. В середньому комплекти для обох сезонів ефективні не більше 25 – 40 тис. Кілометрів пробігу в залежності від інтенсивності використання ТЗ.

Щоб виявити коригування пробігу, в першу чергу, потрібно уважно вивчити ПТС: зазначити, оригінал це або дублікат, за яких умов була заміна даного документа, яка кількість власників було у авто і які були терміни володіння, а також чи є явне наявність перекупника в ланцюжку перепродажу машини. На наявність перекупників повідомляє запис в ПТС власника без постановки ТЗ на реєстраційний облік, здійснення продажу «договору на договір», ігноруючи здійснення реєстраційних дій.

«У деяких випадках виявити« скручений »пробіг можна за допомогою онлайн-сервісів, які видають інформацію в прив’язці до VIN-номером. Також підтвердити дані одометра можна, якщо збереглися документи про обслуговування автомобіля. Не випадково автомобіль, який проходив регулярне технічне обслуговування у дилера, завжди цінується вище – завдяки прозорій історії », – зазначає директор департаменту Рольф Автомобілі з пробігом Ірина Циганкова.

При цьому експерт повідомляє, що ризик для покупця машини зі скрученим пробігом полягає в тому, що новий власник не знає, який реальний пробіг ТЗ і які регламентні технічні роботи пора проводити. У цьому сенсі найоптимальнішим є автомобіль віком до 3 років.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!