Назвали 8 способів викрадення авто і поради, як захистити машину

0
90

На жаль, викрадення автомобілів – поширене явище. У той час як показник відсотка розкриття злочинів і повернення майна законним власникам в Україні – низький.

Це штовхає автомобілістів ретельно вибирати систему захисту транспорту і бути в курсі нових способів викрадення. За даними страхових компаній і МВС 2020 року «лідерами» серед викрадених машин стали такі марки: Toyota; Lexus; Hyundai; Kia; Mazda; Honda; BMW; Land Rover; Porsche; Audi.

Тому розглянемо найпоширеніші пастки, якими користуються шахраї, бажаючи викрасти автомобіль.

№1 – Використання кодграббера

В еру цифрових технологій грабіжники вдосконалюють пристосування для «роботи». Так, найпопулярніший гаджет – кодграббер, який перехоплює радіосигнал сигналізації і повторює його. Таким чином виходить зняти машину з охорони без шуму і зайвих клопотів. Для кодграббера впоратися зі слабкою і дешевою сигналізацією – справа кількох хвилин.

№2 – Вудка

Щоб викрасти автомобіль з системою Smart Key (безключовий доступ), зловмиснику знадобиться подовжувач штатного ключа (в народі «вудка») – підсилювач сигналу від картки-ключа. «Вудка» дозволяє ретранслювати сигнал від ключа на відстань до 2 км.

№3 – Глушилка

Глушилка – спеціальний девайс, який глушить сигнал автосигналізації. Водій думає, що в брелоку сіла батарея і закриває транспорт на ключ, тим самим залишає авто без цифрового захисту, а потім шахраї спритністю рук відкривають автомобіль і відганяють його у «відстійник».

Тому в перших трьох пунктах важливо встановити правильну автосигналізацію. Вважається, що діалоговий тип захисту автомобіля має найбільш ефективний показник. Ідея полягає в тому, що сигналізація багатоетапно розпізнає сигнали, що надходять від брелока. Також не завадить користуватися декількома системами проти викрадення. В ідеалі їх краще комбінувати.

№4 – Евакуатор

Нестандартний спосіб заволодіти чужою машиною. Трапляється нечасто і, як правило, використовується для машин преміум-класу. Схема примітивна: людина домовляється з евакуатором і платить йому подвійну ставку, розповідаючи легенду про те, що ключі і документи забула в салоні. Якщо на сигналізації не встановлено датчик нахилу і переміщення, то господар не відразу помітить пропажу, тому подбайте, щоб у сигналізації був датчик нахилу, а також датчик переміщення.

№5 – Груба сила

Часто злодії силою змушують власника авто віддати ключі. Це відбувається на підземних парковках або в слабоосвітлених зонах на вулиці.

№6 – Виманювання водія з салону

Бувають випадки, коли до бампера прив’язують бляшані банки. Водій в процесі руху чує неприємний звук, зупиняє транспорт і встає з-за керма, щоб перевірити у чому проблема. В цей час шахраї проникають в автомобіль і викрадають його.

№7 – Старий спосіб

Старі моделі автомобілів стають ласим шматочком для злодіїв, які здають їх на металобрухт. Процес викрадення банальний: розбити дзеркало, відключити сигналізацію (якщо вона взагалі є), зламати замок механічним способом. До речі, в Україні частіше викрадають недорогі і масові автомобілі для розбирання на запчастини.

№8 – Викрадення при продажі

Залишитися без машини можна, втративши пильність при продажі. Наприклад, ви віддаєте ключ псевдопокупцеві для тест-драйву, а людина їде на машині в невідомому напрямку. Також бувають випадки, коли ключі підміняють при огляді.

Убезпечити автомобіль і своє фінансове благополуччя можна ще одним перевіреним способом – купити поліс КАСКО. Цей вид автострахування покриває будь-які форс-мажори, які можуть статися з ТЗ в момент експлуатації та стоянки (в тому числі: відновлення після ДТП, викрадення, крадіжка, пожежа, падіння предметів на кузов і інше).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!