Про що слід пам’ятати при поїздці в дощову погоду?

0
115

Попереду жарке літо, але злив все одно не уникнути. У таку погоду слід бути акуратними і гранично обережними. Дуже важливо знати кілька правил, яких слід дотримуватися в дощовий день.

Обережне гальмування.

У дощ дуже небезпечно різко гальмувати. Водії ззаду можуть бути не в курсі ваших маневрів і не встигнути відреагувати. Це перша причина. Друга – авто може з легкістю занести. Тоді точно не уникнути аварії. Якщо досвідчені водії знають це правило, то новачкам потрібно завчити його напам’ять.

Об’їжджати калюжі.

Дрібні калюжі ні так страшні, як великі. Ніхто не знає що ховається на дні. Раптом там відкритий люк або велика яма? В такому випадку серйозних ушкоджень не уникнути. До речі, багато автолюбителів на дух не переносять тих, хто бризкається. Якщо все ж потрібно проїхати по калюжі, то краще це зробити повільно, але впевнено.

Світло.

Під час зливи найкраще використовувати противотуманки. Дальнє світло отражется від крапель дощу і сліпить водія. Це може привести до небезпечної ситуації на дорозі.
Великі машини.

У дощовий день непросто впоратися з фурами і автобусами. Саме тому варто триматися від них подалі і відразу їхати на безпечну відстань.

Висновки.

У погану дощову погоду необхідно уникати різкого гальмування, їхати від великих машин якнайдалі і включати противотуманки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!