Переваги та унікальні особливості «Запорожця»

0
147

Коли автомобілісти чують про двухдверний кузов, незалежну підвіску кожного з коліс і заднє розташування мотора, то напевно, першим на думку спадає спорткар Porsche. Однак, всіма цими характеристиками міг похвалитися і вітчизняний автомобіль «Запорожець» ЗАЗ-968.

На Youtube-каналі «За кермом» розповіли про цікаві конструкторські особливості радянського автомобіля.

Свого часу «Запорожець» міг похвалитися роллю бюджетного легкового авто. У перший час, коли модель була поставлена ​​на конвеєр, її ціна становила 3500 рублів. У той час як ВАЗ-2101 або ВАЗ-2103 оцінювали в 5500 і 7500 рублів відповідно.

На думку експертів, незвичайні, а деколи навіть дивні конструкторські рішення, стали головною особливістю «Запорожця».

Мотор автомобіля відрізняється простотою і ремонтопридатністю. Також, мотор дуже економічний – всього 6 літрів 80-го бензину на 100 км.

У паспорті ЗАЗ-968 зазначено, що автомобіль здатний розвинути швидкість до 100 км / г. за 38 секунд. Крім того, «Запорожець» відрізнявся неймовірною прохідністю. Маленьке купе отримало кліренс в 20 сантиметрів і пересувалося по бездоріжжю не гірше позашляховика.

На сучасних дорогах рідко зустрінеш ЗАЗ-968. До наших днів збереглося мало примірників в хорошому стані. Проте машина знайома цілому поколінню автомобілістів і високо цінувалася в свій час.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!