Топ-10 набільш провальних автомобілів в Україні

0
197

Деякі автомобілі не користуються попитом в Україні. Причому неможна сказати, що аутсайдери ринку – виключно погані моделі. Переважна більшість «невдах» – це сучасні добре оснащені машини.

Невдач автівки зазнають через різні причині. Інколи імпортер виставляє зависокий цінник, який відлякує покупців. Або ж не може забезпечити стабільні поставки на склад. Як результат, непогана, здавалось б, модель не може завоювати серця своїх потенційних прихильників.

Треба відзначити, що деякі авто в Україні взагалі зникли з продажу. Наприклад, Nissan Juke або Peugeot 208. Це відбулося виключно через те, що виробник та імпортер не змогли забезпечити поставки в країну після того, як ці моделі змінили покоління.

Автомобілі, які увійшли у десятку, доступні в автосалонах для замовлення. Але їх, за нашими даними, купують дуже рідко.

Отже, до топ-10 провальних автомобілів увійшли моделі, які продемонстрували найнижчі продажі у 2020 році. До «десятки» потрапили лише відомі моделі, або модифікації, які побудовані на їх базі.

SEAT Ateca

Незважаючи на те, що Seat намагається щосили бути в тренді, компанії дуже важко закритися в Україні – більшість українців не готова купувати кросовери за цінами, які пропонують іспанці. Навіть «членство» в групі Volkswagen не рятує ситуацію.

Ford Fiesta

Колись Ford Fiesta входив до топ-10 найпопулярніших автомобілів України. Але часи змінилися, а з ними й ціни. Зараз українське представництво «Форд» просить за авто майже 600 тисяч гривень. Як результат, статус лідера «Фіеста» проміняла на аутсайдера

SEAT Ibiza

SEAT Ibiza – ще один хетчбек, який українці обходять стороною. Не те, щоб він коштував великих грошей – іспанці просять за нього близько 500 тисяч гривень. Але ж покупці віддають перевагу іншим моделям.

Ford Mondeo

Не користується в Україні популярністю й Ford Mondeo. Попит на цю модель падає у всьому світі. В США автомобіль навіть зняли з виробництва. А його наступне покоління взагалі може перетворитися на гібрид кросовера та універсала.

Jac S4

S4 – це кросовер від китайської Jac, яка останнім часом активно просуває свої моделі в Україні. Але поки що не дуже вдало.

Kia Sorento

Kia Sorento добре відома в Україні. На нашому ринку це найбільший кросовер корейської марки, яку українці дуже шанують. Про що свідчать об’єми продажів іншої моделі – Sportage. Але старшому брату «Спорта» так не пощастило. «Соренто» програла битву своїм однокласникам. У тому числі й «побратиму» Hyundai Santa Fe.

Opel Insignia

Побачити Opel в аутсайдерах в Україні недивно. Адже брендом довгий час ніхто всерйоз не займався. І, за великим рахунком, легендарна німецька марка лише починає відроджуватися після довгих років небуття.

Kia ProCeed

ProCeed – найменш популярна модель Kia в Україні. Цю версію добре відомого «Сіда» розробляв європейський офіс марки. Презентували новинку як п’яти дверний «шутінг-брейк». Хоча ми розуміємо, що це лише маркетинг. Насправді ми маємо справу зі звичайним універсалом з дуже «заваленим» дахом.

Fiat 500L

Fiat 500L можна назвати жертвою «канібалізму». Модель не витримала конкуренції зі іншої модифікацією – 500X. Останнім часом справи у автомобіля шли погано не тільки в Україні, а й в Європі в цілому. Тож Fiat навіть заявив, що змушений відмовитися від «ельки»

Honda Jazz

У «Хонди» вже давно непрості часи в Україні. Однак останнім часом японці пожвавилися – на українському сайті компанії активно почали з’являтися нові моделі. До того ж виробник просуває гібридні технології.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!