Авто

Названо 5 авто які найбільше обожнюють в Китаї

Share

Приблизно трохи більше одного місяця назад ми писали про сім найпопулярніших моделей на Китайському ринку, яка досить сильно вам сподобалася. Якщо чесно, ми самі думали, що в Китаї люди вибирають свого виробника, але на ділі виявилося зовсім не так. Більшу частину продажів доводиться на інші марки, які відносяться до інших країн. Ясна річ, що деякі з найбільш популярних моделей були створені спільно з китайськими виробниками і назвати їх повноцінними так скажемо німцями або тими ж японцями ніяк не можна.

Але недавно стало цікаво, яким маркам, а не моделям найбільше віддають перевагу в цій країні і яка кількість продажів вони роблять в рік. Сьогодні ми покажемо вам п’ять найпопулярніших марок в Китаї за 2020 рік і так само їх продажу можна порівняти з 2019 роком. Тож почнемо!

5 місце

І на почесне п’яте місце вступив китайський виробник Geely. Мабуть це єдина китайська автомобільна компанія, яка нарешті почала робити дуже непогані, надійні і доступні автомобілі по всьому світу. Навіть у нас видніється приріст продажів у порівнянні з 2019 роком.

У Китаї за 2020 рік компанія Geely реалізувала 1 мільйон 128 тисяч автомобілів. В принципі просадка в порівнянні з 2019 року було не особливо велика. У 2019 вони продали 1 мільйон 223 тисячі 494 автомобіля.

4 місце

Почесне четверте місце займаємо японська компанія Nissan, яка у них користується досить великим попитом донині. Якщо у нас вона останнім часом почала дуже сильно просаджувати з продажу, то в Китаї вона або збільшує число проданих автомобілів рік, або знаходиться на тому ж рівні протягом декількох останніх років.

За минулий рік в Китаї було продано близько 1 мільйона 133 тисяч автомобілів цієї марки. У 2019 кількість продажів склала 1 мільйон 174 тисячі автомобілів. Це нам дає зрозуміти, що на китайському ринку компанія Nissan особливо сильно не постраждала з продажу і залишилася на тому ж рівні.

3 місце

Третє місце займає японська компанія Toyota, яка в 2020 році знову стала найбільш продаваною моделлю по всьому світу. Дана марка вже протягом дуже довго часу знаходиться в Топ-3 найпопулярніших моделей в Китаї і походу не збирається зменшувати свої оберти. Вони постійно привозять в Китаї нові моделі, які відрізняються від того, що у них вже є.

За минулий рік вони примудрилися продати 1 мільйон 554 тисячі автомобілів. У порівнянні з 2019 роком, вони втратили приблизно близько 140 тисяч покупців і ця цифра становить 1 мільйон 411 тисяч автомобілів.

2 місце

Далі у нас виявляється ще один японець, це Honda, яка на китайському ринку відчуває себе дуже навіть добре. В принципі в залежності від року вона постійно бореться з Toyota за друге або третє місце. Колись Honda продається краще, колись Toyota.

Зараз же в Китаї є практично всі моделі цієї марки і їх продажу сумарно за 2020 рік склали 1 мільйон 631 тисяча автомобілів. За 2019 рік ця цифра була гірша. Тоді вони зуміли продати всього 1 мільйон 568 тисяч автомобілів.

1 місце

Ну і ось ми і дійшли до лідера Китайського ринку, який має відрив від другого місця практично в два рази. Лідером ринку Китаю є Volkswagen, який вже на протязі мінімум п’ятнадцяти років займає перше місце в цій країні. Чи це не говорить про його велику популярність? Звичайно з різноманітністю у них немає проблем, але є й інша сторона. Так наприклад у них в Топ-10 моделей цієї марки можна зустріти кілька однакових автомобілів, а саме Volkswagen Jetta, яка називається так у нас, а у них вона проводиться в різних виконаннях.

Є у виконанні Європейського ринку, Японського і Китайського, яка в останньому випадку створюється спільно з китайською маркою FAW. За минулий рік вони продали немислимі 2 мільйона 768 тисяч автомобілів. Звичайно в порівнянні в 2019 роком продажі досить сильно впали, тому що тоді вони продано 3 мільйони 100 тисяч автомобілів. Тобто різниця в більш ніж 300 тисяч непроданих автомобілів досить сильно позначилася на компанії Volkswagen.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Jaguar представив прощальний F-Pace напередодні переходу на електромобілі

Jaguar відзначає завершення доби свого розкішного позашляховика F-Pace випуском спеціальної версії 90th Anniversary Edition. Ця…

17.05.2024

Сервісні центри МВС відновили послугу щодо замовлення індивідуальних номерних знаків

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що популярні серед водіїв індивідуальні номерні знаки знову доступні для…

16.05.2024

Volkswagen оголосив грандіозні знижки на свій електромобіль

Головна автомобільна новина для ринку США: покупка Volkswagen ID.4 2023 зараз може стати відмінною угодою…

16.05.2024

Renault показала 300-сильний гібридний Rafale

Лінійку флагманського Renault Rafale 2024 поповнила топова спортивна версія E-Tech 4x4 300 HP. Купе-кросовер є найшвидшою…

16.05.2024

Honda готує сім нових електромобілів

Компанія Honda розповіла про плани щодо розвитку свого електричного напрямку. З 2026 року почнеться глобальне…

16.05.2024

Nissan хоче відродити позашляховик XTerra: як він може виглядати

У світі знову спостерігається попит на рамні позашляховики, що змушує багатьох автовиробників не тільки не…

16.05.2024