Названий ТОП-5 найбільш небезпечних помилок водіїв в зимовий період

0
122

Зима може стати справжнім випробуванням і перевіркою на міцність не тільки для новачків, але і для водіїв зі стажем. Неприємності в цю пору починаються чи не з перших хвилин, наприклад, як тільки водій сідає за кермо машини в морозний ранок. Експерти навіть назвали ТОП-5 найбільш небезпечних помилок автомобілістів, які вони допускають в зимовий час.

Запуск двигуна

Однією з ключових помилок, що стосується не тільки зими, але і будь-якого іншого холодної пори, фахівці називають недостатню увагу до запуску двигуна. Коли на вулиці мороз, двигун після запуску обов’язково потрібно прогріти на холостих обертах, щоб загусло під впливом низьких температур масло знову знайшло колишні властивості і почало працювати правильно. Навіть у нинішній редакції ПДР вказується, що прогрівати двигун в холодну погоду слід не менше 5 хвилин. Але і після цього прогрів мотора триває, тому в наступні 10-15 хвилин рух має бути максимально спокійним.

Двірники

Ще однією помилкою водіїв називають старі склоочисники, які бажано замінити на нові ще до настання холодів. Через застосування реагентів над покриттям дороги в зимовий період формується соляний туман, і крапельки суспензії в його складі осідають на склі, що помітно погіршує видимість для водія. Причому, зношені щітки двірників навряд чи зможуть повноцінно впоратися з завданням по очищенню лобового скла від цього нальоту.

Світло

Третя помилка тісно пов’язана зі освітлювальними приладами. Каламутні розсіювачі і рефлектори, слабкі або непрацюючі лампочки – в темний час доби взимку все це істотно погіршує видимість і загрожує самими неприємними наслідками. Причому, в даному випадку існує небезпека не тільки для власника машини, але і для інших учасників руху.

Дистанція

Недотримання дистанції до попереду рухомого транспорту – ще одна вельми поширена помилка. Причому, ця проблема актуальна не тільки в ожеледь або через слизьку дорогу, а й в суху погоду просто через те, що при низьких температурах гальмівний шлях збільшується.

Стиль водіння

А найнебезпечнішою зимовою помилкою експерти називають небажання деяких автомобілістів відмовлятися від річного стилю водіння. Багато водіїв навіть в умовах криги на дорогах продовжують їздити настільки ж агресивно, як і в літню спеку, розвиваючи високу швидкість і здійснюючи різкі повороти. Все це, нагадують фахівці, може обернутися тяжкими наслідками.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!