Експерти розповіли, як не вбити шини неправильним зберіганням

0
70

Після того, як гума була знята з диска, її необхідно ретельно вимити і очистити від бруду. Слід уважно очистити поглиблення протектора. Фахівці рекомендують обробити покришки спеціальним консервантом, який захистить гуму від впливу зовнішнього середовища. Не можна використовувати засоби з вмістом розчинника як сполучної і очищає компонента.

Найкраще зберігати гуму на дисках в накоченому стані. При такому варіанті можна поставити весь комплект в гаражі або на балконі вертикально. Фахівці рекомендують зберігати колеса на кронштейнах або спеціальних трубах, встановлених на стіни. Якщо вибрати такий метод зберігання, то необхідно лише подбати про те, щоб в гаражі або на балконі підтримувалася оптимальна температура.

Рекомендується зберігати шини при температурі від 0 ° C до + 35 ° С, але краще дотримуватися температур +10 до +25 градусів при вологості не більше 60%. Простежте за тим, щоб на покришки не впливав ультрафіолет, просто кажучи – не допускати постійного знаходження гуми під променями сонця. Щоб цього уникнути необхідно звернути колеса в спеціальні пакети або хоча-б накрити їх покривалом. Пакети зав’язувати не можна, оскільки це не дасть забезпечити вентиляцію шин. Необхідно захищати покришки не тільки від впливу сонця, але і від атмосферних опадів – дощу та снігу. На відкритому повітрі шини можна зберігати не більше 1 місяця.

Шини без дисків рекомендується зберігати вертикально на стелажах. Максимально ж високі шанси нашкодити гумі будуть, якщо ви складете всі чотири колеса одне на інше в своєрідну піраміду. Якщо ж доводиться зберігати колеса горизонтально, то не слід складати їх один на одного. Фахівці РГ відзначають, що шини без дисків також не можна підвішувати. В іншому випадку ви збільшуєте ймовірність деформації покришки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!