Експерти назвали 5 мінусів АКП в зимовий період

0
1228

Автоматична коробка передач давно обійшла «механіку» за часткою ринку, а її переваги з часом визнають навіть найвідважніші скептики. Проте, мінуси у «автомата» теж є. Які недоліки АКП можуть дати про себе знати взимку, розповів портал «UaMotors».

Перша проблема – це неможливість завести машину із розрядившого акумулятора. І якщо на «механіці» її можна просто «штовхнути», то для двохпедального авто точно знадобиться евакуатор.

Окрема тема – прогрів автоматичної трансмісії, який для неї так само строго обов’язковий, як і для двигуна. Для цього водію потрібно уникати різких стартів і пробуксовок в перші хвилини після старту. В іншому випадку коробці гарантований підвищений знос і, як наслідок, швидкий вихід з ладу.

Крім того, слід пам’ятати про заміну масла, інтервал якої у випадку з «автоматом» приблизно в два рази менший, ніж у «механіки». Відмова від «масляного сервісу» загрожує поломкою агрегату і скороченням його терміну служби.

Нарешті, ще два мінуси «автомата» стосуються руху в снігу. При попаданні в так званий «сніговий полон» машину з АКП практично неможливо витягнути враскачку, а буксувати з такою коробкою і зовсім небезпечно – в першу чергу, через перегрів і можливого дорогого ремонту після нього.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!