Названо 10 вірних ознак швидкої поломки двигуна автомобіля

0
992

Експерти розповіли, що вказує на прийдешній капремонт. Будь-які агрегати в автомобілі можуть зламатися і двигун не виняток. Фахівці відзначили, що є ряд ознак, які вказують на те, що силовий агрегат скоро зламається. В середньому сучасні машини двигуни проїжджаю від 150 до 300 тисяч км, але є і мільйонники. Однак не тільки показники одометра існують непрямі ознаки, що сигналізують про швидкі проблеми, які назвало видання inforeactor.ru .

Так, якщо мотор “троїть” на холостому ходу, це говорить про знос в підшипниках двигуна і краще оперативно перевірити проблему. Також збої в роботі з’являються через велику різницю в зазорах і механізмах внаслідок великої різниці ступеня стиснення в циліндрах.

Ще одна ознака – втрата динаміки через знос циліндрів і поршнів або падіння компресії. Якщо динаміка скоротилася на 25% – стан критичний. Можливо справа в котушці запалювання або відмову свічки запалювання. У разі, якщо власник зазначив, що мотор став більше «є» масла, потрібно по-швидше відвідати сервіс. Даний ознака говорить про знос агрегату.

Також тривожним сигналом є проблеми з запуском. Причина може критися в неповному закритті клапанів і поломки клапанних пружин, а також можливі тріщини в блоці двигуна. Крім того сигналом про швидкий вихід двигуна з ладу говорить збільшення витрати палива, так як це вказує на проблеми цилиндропоршневой групі і в кривошипно-шатунного механізму.

Варто звернути особливу увагу, якщо власник помітив сильну детонацію при активному режимі роботи двигуна. Головне відрізнити цей ознака від «троїння». Дивний стукіт в моторі теж явлется тривожним сигналом, так як будь-які сторонні звуки з надр двигуна вказують на проблеми з агрегатом.

Крім іншого, капремонту не уникнути ще пробита прокладка головки блоку циліндрів (ГБЦ), а перегрів мотора вказує на негерметичність камер згоряння. Слід звернути увагу на рівень охолоджувальної рідини. Нарешті, розбіжність в показниках компресії є очевидною ознакою прийдешньої «капіталки».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!