Чи варто встановлювати акумулятор підвищеної потужності на зиму

Час читання: < 1 хв.
0
Чи варто встановлювати акумулятор підвищеної потужності на зиму

Щоб уникнути проблем із запуском автомобіля в холод багато автолюбителів змінюють на зиму акумулятор на більш потужний. Фахівець з електроніки автомобілів розповів, наскільки це безпечно.

Що ще відомо

Акумуляторна батарея призначена для запуску двигуна. При працюючому двигуні всі системи автомобіля забезпечує енергією вже генератор, що виділяє тільки ту кількість енергії, яка потрібна в певний момент часу. Якщо ви увімкнули фари, музику або освітлення в салоні генератор коригує вироблення енергії і починає їй постачати включені прилади та системи.

Використання батарей з підвищеною потужністю не призведе до проблем у транспортному засобі. Це можна побачити на прикладі патрульних автомобілів або автомобілів швидкої медичної допомоги, які нерідко використовують рації, проблискові маячки та підключають додаткові прилади для виконання своїх обов’язків і використовують для цього додаткові акумулятори. Навіть при постійному використанні цих пристроїв немає їх швидкого зносу, всі отримують свою енергію назад.

Реклама

Фахівець пояснює, що акумулятор меншої ємності заряджатиметься швидше, а більшої ємності довше. Критичних наслідків чи шкоди для транспортного засобу акумулятор більшої чи меншої ємності не принесе.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!