Водіям нагадали про застарілі міфи щодо варіаторів

Час читання: < 1 хв.
0
Водіям нагадали про застарілі міфи щодо варіаторів

Варіаторна трансмісія встановлюється в автомобілі не один десяток років, однак у мережі досі ходять необґрунтовані чутки та переконання, які говорять про ненадійність такого типу коробки. Автослюсар розповів, які з них уже давно втратили актуальність, особливо якщо йдеться про коробки передач, зібрані японськими виробниками.

Що ще відомо

Так, багато хто говорить, що система може підвести в найнесподіваніший момент. Пов’язано це з тим, що вся потужність двигуна переходить на колеса через ремінь, який порівнюють за якістю з тим, що встановлюється на генератор. Проте експерт зазначив, що це металева деталь, яка можна порівняти зі сталевим ланцюгом.

Багато хто вважає, що автомобілі з варіаторами не підходять для подолання бездоріжжя. При цьому в сучасних японських варіаторах перша передача виконується у вигляді механічної з гідротрансформатором. У складних режимах експлуатації спрацьовує саме вона, захищаючи ремінь та конуси від зайвого зносу.

Реклама

Також говорять про часте перегрівання трансмісії подібного типу, проте виробники давно оптимізували систему охолодження, крім того, у разі підвищених навантажень трансмісія буде вимкнена автоматично, щоб уникнути перевищення температури. Є також переконання, що такий вид трансмісії не підходить спортивному типу водіння. Однак насправді вона здатна витримати стільки ж, скільки стандартна АКПП.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!