Водіям пояснили 3 основні ризики використання А-92 замість А-95

Час читання: < 1 хв.
0
Водіям пояснили 3 основні ризики використання А-92 замість А-95

Ціни на бензин постійно зростають, тому автовласники шукають різні способи заощадити на паливі. Однак, тут варіантів небагато, більшість просто переходить на більш дешевий варіант бензину. Експерти розповіли, чому не варто замінювати бензин А-95 більш доступним низькооктановим А-92, навіть якщо його дозволяє використовувати виробник.

Якщо розглядати статистику, що переважає частка автомобільного парку країни, це приблизно 70 відсотків, посідає старі автомобілі. Це моделі Жигулі, Таврії, Ланосиф і тд. Однак навіть наші виробники починають переходити на використання бензину з більш високим октановим числом. Тому, перш ніж ухвалити рішення перейти на недорогий вид палива, варто переконатися, що він не завдасть шкоди машині. Так, навіть оснащені двигунами з турбонаддувом китайські, корейські та французькі машини часто дозволяють використовувати недорогий бензин. Це відноситься до таких моделей, як Hyundai Solaris , Kia Rio , Renault Duster і Arkana. Тим не менш, це не означає, що можна використовувати його на постійній основі.

Справа в тому, що низькооктанове паливо викликає детонацію при високих навантаженнях. Вона може призвести до пошкоджень, серед яких поява задир на стінках циліндрів, підвищений знос кілець і прогорання клапанів. Незважаючи на те, що сучасні двигуни обладнані системою захисту, в результаті спрацьовування якої ЕБУ регулює кут випередження запалення, потужність двигуна значно знижується. Не варто застосовувати А-92, тому що він призводить до детонації, знижує потужність двигуна, а також сприяє швидкому зносу ДВЗ.

Реклама

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!