Як дізнатися реальний пробіг автомобіля перед покупкою

Час читання: 2 хв.
0
Як дізнатися реальний пробіг автомобіля перед покупкою

На вторинному ринку більшість автомобілів мають скручений пробіг. Шахрайські схеми продовжують розвиватися разом із зростанням продажів машин. Проблемні автомобілі продаються за високою ціною з замаскованими поломками. Як визначити реальний пробіг транспорту під час його купівлі?

Електронна база даних . Переналаштування одометра – не кримінальний злочин. Тому до такої схеми вдаються майже всі продавці автомобілів. Іноді серед пропозицій можна зустріти 7-річну машину з пробігом 120 000 км. Насправді виявляється, що транспорт проїхав понад 200 000 км. Це потенційно небезпечно для покупця, оскільки до такого пробігу ключові вузли зношуються. В результаті купівля транспорту стає безглуздою витратою фінансів.

Щоб дізнатися про реальний пробіг, рекомендується використовувати цифрові сервіси з перевірки транспортних засобів. Як правило, за допомогою їх можна дізнатися основну інформацію про автомобіль. 

Реклама

Визначити пробіг можна за записами про проходження технічного огляду. Потенційний покупець може побачити позначки про пройдений пробіг. Незважаючи на те, що така статистика буває розтягнута на кілька років, за її допомогою можна визначити графік пробігу та зрозуміти, скільки в середньому машина проїжджала на рік. Даний спосіб вважається одним із найпоширеніших, але не гарантує точність.

Стан кузова . Часто визначити пробіг автомобіля можна за станом його кузова. Якщо на поверхні є велика кількість сколів, тріщин та потертостей, це вже говорить про інтенсивну експлуатацію. Як правило, за 5 років використання та 100 000 км пробігу на капоті з’являється кілька помітних дефектів. Про застарілі ушкодження ЛКП можуть говорити великі ушкодження.

Після 7 років інтенсивної експлуатації автомобілі, як правило, перефарбовуються. В результаті з кузова пропадають усі мітки. Якщо під час огляду не вдалося знайти жодного дефекту ЛКП, варто запитати продавця про кузовний ремонт. Якщо автомобіль перефарбовувався повністю, потрібно дізнатися про причину. Нерідко такого рішення вдаються після великих ДТП, коли пошкоджується відразу кілька деталей.

Екошкіра в салоні . Аналогічно варто перевірити стан обробки в салоні. Як правило, вже після 150 000 км пробігу матеріал оздоблення крісел затирається. Він може вицвітати та втрачати колишню форму. Потертості в такому разі можна побачити і на підлокітнику. Якщо в салоні використовується обробка екошкірою, термін служби такого матеріалу виявляється ще меншим – 100 000 км пробігу. При тривалій експлуатації на поверхні можна знайти тріщини.

Килимки. Протерті килимки теж можуть багато сказати про пробіг транспортного засобу. Штатні килимки можуть слугувати до 120 000 км. Якщо автомобіль експлуатується жінкою, термін служби можна скоротити ще більше, оскільки каблуки з набійками швидше протирають килимки. Звернути увагу варто і на педалі. Вже після 300 000 км пробігу гумові накладки на поверхні стираються до металевої основи.

Визначити пробіг автомобіля можна у різний спосіб. Для цього не завжди потрібно вдаватися до допомоги експертів та оцінювачів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!