Як обрати якісні китайські шини: на що звернути увагу

Час читання: 2 хв.
0
Як обрати якісні китайські шини: на що звернути увагу

У автомобілістів було достатньо часу та можливостей переконатися в тому, що більшість сучасних авто з Китаю варті уваги та довіри. Але що про китайські шини – чи можуть вони стати гідною заміною покришкам іменитих європейських брендів? Давайте розумітися.

Що назвали експерти

Для початку зазначимо:

  1. Є покришки, які виробляються в Китаї, але за технологіями перевірених марок із США та Європи;
  2. Є покришки, які безпосередньо виробляються китайськими компаніями.

Перші не потребують додаткової реклами і давно зарекомендували себе, у них відмінна якість та експлуатаційні характеристики. Щоправда, ціни таких шин кусаються, особливо зараз. У той же час шини китайських брендів набагато доступніші – але тут важливо вибрати варіант, який дозволить заощадити, але не на шкоду якості та надійності.

На що звернути увагу під час вибору китайських шин

Реклама

1. Відповідність міжнародному стандарту якості шин ISO 10191:2010

Якщо ця інформація є на покришках, то вони довели свою міцність, у тому числі і під час гальмування. Також бажано, щоб на гумі були відомості та про використані технології відомих виробників.

2. Малюнок протектора

Асиметричний і спрямований малюнок протектора говорить про те, що гума виробляється за досить сучасними технологіями, так що їх зчеплення з дорогою має бути на хорошому рівні. Проте, якщо малюнок просто скопійований, це не гарантує гідних експлуатаційних характеристик покришок. Набагато важливіше візерунка на протекторі ті унікальні розробки, які використовують лідери ринку.

3. Показники зчеплення з мокрою дорогою, в основі яких – вимір гальмівного шляху

Літерою «А» позначаються найкращі зразки шин. Далі латинським алфавітом (аж до G) йдуть моделі з більш слабкими зчіпними характеристиками.

4. Індекси швидкості та навантаження на одну шину

Індекс навантаження говорить про те, яке навантаження може витримувати шину при максимальній швидкості. Він позначається числами від 0 (еквівалент навантаження 45 кг) до 279 (136 000 кг). Для індексу швидкості використовуються літери латинського алфавіту – вони говорять про максимальну допустиму швидкість цієї моделі покришок.

5. Індекси на боковинах покришок та їх етикетках

«Сніжинка всередині гори» та «сталагміт» на зимовій гумі свідчать про їхню ефективність та здатність витримувати важкі умови російської зими. Показник зносостійкості Treadwear. Чим він ближчий до 600 балів, тим більш зносостійкою є шина.

Окрім доступності, очевидною перевагою китайських шин є величезний асортимент. Вибір дійсно широкий, так що можна легко, зручно і швидко підібрати шини практично для будь-якого автомобіля. Зворотний бік цього різноманіття в тому, що, намагаючись відповісти на всі запити споживача, не всі виробники встигають відстежувати якість.

Тим не менш, є марки шин з Китаю, які досить давно на ринку та отримують хороші відгуки.

  • Автомобільні шини Triangle
  • Автошини Sailun
  • Автошини Landsail

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!