Експерт перерахував ситуації, які скорочують термін служби АКБ

0
72

Буває чимало ситуацій, що вкорочують життя акумулятора автомобіля.

Зазвичай АКБ служить близько 4-5 років . І це чимало, оскільки за її середній термін служби повинен становити не менше двох років. Але трапляється, що акумулятор виходить з ладу після одного року роботи.

Буває чимало ситуацій, що вкорочують життя АКБ. Фахівець назвав деякі із них. Наприклад, водій припаркувався, не вимкнувши освітлення . На ранок акумулятор глибоко розряджається. Два-три таких пригоди — і АКБ може не ожити через сульфатацію пластин.

Крім того, якщо автомобіліст перевантажував акумулятор непомірними струмами тривалий час при непрацюючому моторі через інвертор – від болгарки до мікрохвильової печі, то це теж скоротить життя АКБ.

Експертом були названі й такі ситуації: водій — аматор гучного та якісного автозвуку, при цьому найчастіше він «музикує» в ситуаціях, коли доводиться стояти із заглушеним мотором або автомобіліст — турист, який, вибравшись на природу, дуже довго витрачає енергію АКБ на освітлення та діяльність аудіосистеми.

Також термін служби акумулятора скорочує постійна їзда міськими пробками з частими пусками двигуна, при цьому АКБ не встигає достатньо заряджатися, повідомив експерт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!