ТОП-5 помилок, які навесні роблять автомобілісти

0
72

Перший і найсерйозніший недогляд, з яким стикається власник автомобіля навесні, – це недооцінка необхідності технічного обслуговування . Двічі на рік (до та після зими) машина вимагає додаткової уваги до свого технічного стану (протягом сезону можуть виникнути різні несправності). Тому пропуск регулярного техогляду, перевірки всіх вузлів та рідин, а також фільтрів на сервісі є помилкою.

Друга серйозна помилка пов’язана з  невчасною зміною зимових шин на літні . Багато водіїв не дотримуються рекомендацій ДІБДР, виробників та інших авторитетних джерел. Не дотримання сезонності шин може серйозно позначитися на безпеці та керованості автомобіля, оскільки шини забезпечують зчеплення з дорогою.

Третя помилка – недостатня увага до дорожніх умов . Навесні дороги можуть бути мокрими та слизькими після дощів або танення снігу. Необхідно адаптувати свій стиль водіння до цих змін. Агресивне водіння на високих швидкостях за таких умов несе безліч небезпек.

Четверта помилка – недооцінка догляду за кузовом авто . Взимку автомобіль покривається шаром солі та бруду, що може призвести до корозії. Для того щоб зберегти зовнішній вигляд, необхідно регулярно мити та обробляти кузов спеціальними засобами.

І, п’яте, після зими необхідно перевірити ступінь забруднення радіатора . Помилка буде нехтувати хоча б візуальним оглядом цієї деталі. Наявність великої кількості забруднень здатна викликати перегрів двигуна за плюсових температур.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!