Як правильно мити машину взимку: поради експерта

0
50

Зимове миття машини часто приносить масу труднощів автовласникам: примерзають двері, замки, а також шибки.

Вся річ у тому, що взимку дороги обробляють різними реагентами, які негативно впливають не лише на лакофарбове покриття авто, а й на багато інших деталей.

Реагенти осідають на всіх деталях підвіски машини. Особливо страждають стійки амортизатора авто. Через специфіку їх конструкції суміш снігу з реагентом може залишатися всередині елемента досить тривалий час. Крім цього, страждають на бензобак машини, паливні та гальмівні магістралі. Тому відвідування автомийок у зимовий час такий самий обов’язковий захід, як і влітку, повідомив експерт.

За його словами, краще вибирати день, коли на вулиці не нижче мінус 15 градусів за Цельсієм . Також важливо, щоб у приміщенні автомийки було тепло. Експерт не радить вирушати на холодні мийки та на миття самообслуговування у нічний час. Ідеально, якщо після морозу машині дадуть постояти у теплі хвилин 5–10, щоб не було негативного впливу на лакофарбове покриття від різкого перепаду температур. Дуже гаряча вода також шкідлива для кузова та стекол автомобіля, краще, щоб мили теплою водою.

Після того, як автомобіль помили, експерт рекомендує обробити гумові ущільнювачі, петлі, а також силіконові замки . Дана послуга буває на мийках, а якщо її немає, слід провести обробку самостійно.

І найважливіше – необхідно обов’язково просушити та продмухати автомобіль перед виїздом з автомийки. Замерзаюча вода шкідлива для всіх деталей і систем транспортного засобу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!