Експерти з’ясували, які небезпеки приховує їзда з відчиненими вікнами

Автоексперт розповів, як їзда із закритими вікнами допомагає економити паливо та береже здоров'я.

Час читання: < 1 хв.
0
Експерти з'ясували, які небезпеки приховує їзда з відчиненими вікнами

Експерт розповів , що водії нерідко воліють провітрювати свої машини, вимкнувши кондиціонер і відчинивши вікна. Однак такий спосіб відрегулювати температуру та якість повітря в салоні може призвести до серйозних проблем як з машиною, так і зі здоров’ям.

Що ще назвав експерт

Кондиціонер споживає менше палива. Багато водіїв вимикають установку для економії бензину, проте відкриті вікна можуть витратити значно більше пального через порушення аеродинаміки автомобіля, що пригальмовує машину.

Вимушений простий може зашкодити кондиціонеру. Установка повинна працювати завжди, щоб за її внутрішніми деталями розподілялося мастило. При тривалому простоюванні мастило вивітрюється, холодоагент застоюється, а також відбувається розгерметизація, що може призвести до поломок та неприємного запаху.

Реклама

У відчинені вікна постійно летять пил та вихлопні гази. Частинки гуми шин, продукти згоряння палива, сажа та інші речовини осідають на асфальті та узбіччях та піднімаються потоками вітру вгору та потрапляє до салону. Дорожній пил містить канцерогени, що викликають ракові захворювання, а вихлопні гази можуть викликати запаморочення, біль голови, нудоту, і навіть непритомність.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!