Українців чекає чергова дорожня реформа

0
3319

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вивчатиме доцільність влаштування на зупинках громадського транспорту спеціального, більш міцного покриття для автобусів/тролейбусів/маршрутних таксі.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе у Facebook.

Зазначається, що це сприятиме підвищенню стійкості асфальтобетонного покриття до руйнування та мінімізує утворення внаслідок цього колії – коли під час гальмування транспорту на цих ділянках дороги з’являються хвилеподібні напливи і вибоїни. Крім того, це дозволить підвищити безпеку людей на зупинках під час гальмування транспорту.

«Ми продовжуємо вивчати та аналізувати іноземний досвід у підвищенні безпеки і якості доріг. Є пропозиція – проектувати на зупинках громадського транспорту більш міцне покриття для автобусів чи тролейбусів. Це дозволить покращити стійкість і міцність цих ділянок дороги, а також до мінімуму зведе утворення колієподібних хвиль та вибоїн, які з’являються внаслідок гальмування транспорту. Сьогодні на багатьох зупинках таке явище зустрічається. За підрахунками експертів, такі укріплені ділянки дороги можуть прослужити до 30% довше, ніж звичайні», – написав він.

Більш міцне покриття на ділянках дороги біля зупинок може влаштовуватися, наприклад, із цементобетону або асфальтобетону із армуванням спеціальними гратками (геосинтетичними, металевими, композитними).

Крім того, за словами Парцхаладзе, проектування такого покриття зможе суттєво вплинути на підвищення безпеки людей на зупинках шляхом зменшення гальмівного шляху громадського транспорту до 20%. Тобто, шляху від початку гальмування транспорту до його повної зупинки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!