В Україні з’явилася незвичайна міжміська маршрутка. Відео

0
1237

Тільки один такий мікроавтобус присутній на наших дорогах.

Цієї весни на міжміському автобусному маршруті з Києва до Харкова через Полтаву почав курсувати досить цікавий автобус, повідомляє АвтоЦентр .

Цікаву маршрутку можна побачити на дорозі Київ – Харків. Її експлуатує полтавська компанія ТОВ «Зелений Слон 7». Машина виділяється незвичайним обтічним кузовом яскраво-зеленого кольору.

Як виявилося, кузов з алюмінію і композитних матеріалів побудований румунським кузовним ательє Dypety, яке спеціалізується на мікроавтобусах і малих автобусів на шасі IVECO Daily і Mercedes-Benz Sprinter. За Румунії вже їздить більше 3600 таких машин, ще 200 експортовані в Німеччині і близько 100 в Італію. Вся продукція пройшла омологацию за директивою 2007/46 / СE.

В Україні поки працює тільки один автобус марки Dypety – моделі Dyparro 90T. Машина має довжину 8620 мм, ширину 2350 мм і висоту 2890 мм. Колісна база – 4750 мм. Побудована на шасі IVECO Daily 70C17 – повною масою до 7200 кг і трилітровим турбодизелем потужністю 170 к.с. Коробка передач – механічна, 6-ступінчаста. Салон має 30 посадочних місць.

Встановлено систему клімат-контроль і передпусковий підігрівач Webasto. За словами водія, маршрутку можна похвалити за економічність – вона витрачає в середньому по трасі близько 15 л на 100 км. Цікаво, що цей автобус демонструвався 5 квітня під дворі Міністерства інфраструктури в рамках брифінгу, присвяченому результатам реформи в сфері внутрішніх автобусних перевезень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!