В Україні може бути введена європейська практика зниження швидкості при в’їзді в населені пункти

0
678

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує впровадити європейську практику обов’язкового створення спеціальних технічних засобів для зниження швидкості руху на українських трасах при в’їзді в населені пункти.

Так, у проекті змін до державних будівельних норм з проектування доріг загального користування міститься обов’язкова вимога – при будівництві нових та реконструкції існуючих трас влаштовувати спеціальні острівці в напрямку населених пунктів. По можливості такі засоби безпеки повинні передбачатися і під час капітального ремонту.

Згідно із запропонованими змінами, такі острівці повинні влаштовуватися на смузі руху в напрямку населеного пункту і бути підвищені над проїзною частиною на висоту 5-10 см поза населеними пунктами і 15-20 см – в населених пунктах. Крім цього, місця проектування острівців необхідно облаштовувати відповідними технічними засобами.

В Європі така система називається «traffic calming» і включає в себе комплекс заходів по дизайну доріг і створення штучних звужень і нерівностей з метою уповільнення дорожнього руху або зменшення кількості транспортних засобів.

Ці зміни дозволять виключити перевищення дозволеної швидкості руху на трасах, сприятимуть зменшенню кількості ДТП та підвищенню безпеки руху.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!