Як легендарний ЗАЗ-1102 отримав назву Таврія (Відео)

0
353

Автомобіль ЗАЗ-1102 розроблявся як заміна для ЗАЗ-968М «Запорожець». І машині принципово нової збірки – з переднім розташуванням двигуна і переднім приводом – вирішили дати і нову назву. Для цього в кінці 1985 року був оголошений конкурс – відповідні оголошення розмістили в місцевих газетах: «Індустріальне Запоріжжя» і «Комунаровець». Про цей цікавий факт розповідає Атипове Запоріжжя, пише autotheme.infoпосилаючись на autocentre.ua.

У відповідь прийшли тисячі листів від небайдужих читачів. Пропонували найрізноманітніші варіанти назв: «Хортиця», «Дніпро», «Славутич», «Січ» та ін. Журі віддало перевагу назві, яку запропонував працівник автозаводу «Комунар» Андрій Непара. І це – «Таврія».

Відзначимо, що такий варіант назви «Таврія» надіслали ще кілька учасників конкурсу, серед яких і директор Оріховської школи ВШ №3. Однак премію вручили саме Андрію Непарі, який перерахував її в Фонд миру. Нагадаємо, що Таврією до XVI століття називався Кримський півострів, в якому за Геродотом до 4 століття н. е. жили таври.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!