Як можна захистити автомобіль від викрадення

0
1720

Останнім часом в Україні почастішали випадки викрадення автомобілів. Необхідно відзначити, що викрадачів часто не зупиняють хитромудрі штатні протиугінні системи, які встановлюють на машини виробники. Такі «протиугонки» навряд чи захистять вашу машину, так як всі їх слабкі місця добре знайомі професійним викрадачам, які використовують сучасну апаратуру, здатну зчитувати коди. Звичайно, сучасні технології дозволили створити систему GSP моніторингу , яка дозволяє відстежити місце положення автомобіля в будь-який час. Однак, деякі викрадачі готові і до таких «сюрпризів», тому мають спеціальне обладнання, яке здатне глушити будь-який сигнал.

Автотема пропонує кілька перевірених способів захисту автомобіля від угону. Але слід розуміти, що панацеї від викрадення не існує. Експерти стверджують, якщо ваш автомобіль вирішили викрасти, то захистити ви його навряд чи зможете. Проте, створити кілька труднощів викрадачам ви все ж здатні. Іноді, зіткнувшись одночасно з декількома проблемами, автоворішкі залишають автомобіль і знаходять собі легшу жертву.

Перший спосіб боротьби з викраденням звучить досить дивно, але не позбавлений здорового глузду. Рекомендуємо купувати автомобілі, які найменше цікавлять крадіїв. Як відомо, найбільш популярними серед викрадачів марками автомобілів є Toyota, Lexus, Honda, BMW, Mercedes і Range Rover. Також дуже часто викрадають Lanos, Chevrolet Lacetti і «Жигулі» різних моделей.

Машини крадуть з метою перепродажу або для розбирання на запчастини. Найчастіше крадені автомобілі переправляються в Росію через території ЛНР і ДНР.

А ось власникам Volvo, Fiat, Jeep, Subaru, SsangYoung, Suzuki турбуватися не варто. Автомобілі цих марок практично не користуються популярністю серед викрадачів. Автомобілі Peugeot, Citroen і Renault також практично не фігурують у зведеннях про викрадення.

Автомобілі марок Volkswagen, Nissan, Mitsubishi, Hyundai, KIA, Skoda не особливо улюблені злодіями, але ризик викрадення все ж є.

Другий спосіб – це установка дорожчий сигналізації і системи GSP моніторингу. Злом подібних систем досить складний і багато викрадачі віддають перевагу відмовитися від затії крадіжки автомобіля. З роботою системи GSP моніторингу можна ознайомитися на сайті mapon.com.ua. Експерти все ж рекомендують доповнювати дорогу електронну сигналізацію механічними засобами захисту.

Третій варіант – це механічний захист. Банальна блокування окремим ключем коробки передач змусить викрадача розібрати півмашини. Повірте, злодіям буде легше знайти інший автомобіль для викрадення. Вибір механічних засобів захисту дуже великий і з ними викрадачеві треба буде повозитися.

Четвертий варіант – комплексний захист. Чим більше систем захисту буде встановлено на авто, тим менше ймовірність того, що викрадачі виберуть цей автомобіль для викрадення. Адже набагато простіше знайти менш захищений автомобіль і викрасти його за лічені хвилини.

П’ятий варіант – мислимо нестандартно. Якщо ваш автомобіль буде дуже помітний в загальному потоці машин, то його навряд чи стануть викрадати. Наявність аерографії, різного тюнінгу кузова, нестандартних колісних дисків і інших візуальних відмінностей різко скорочує можливість викрадення. Злодії чудово розуміють, що настільки помітний автомобіль буде зупинений поліцією на першому ж посту і банальна заміна номера в цьому випадку не допоможе.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!