У Мережі показали випробування кандидата на звання найшвидшого автомобіля у світі

0
161

Компанія Hennessey почала швидкісні аеродинамічні випробування нового гіперкара Venom F5. Цей автомобіль спробує встановити абсолютний рекорд швидкості серед серійних моделей. Відеоролик з пробним заїздом розмістили в YouTube.

Випробування проводили на 3,5-кілометровій невикористаній злітно-посадковій смузі колишньої авіабази ВПС США в Арканзасі. Віддача силового агрегату на тестовому прототипі під час випробувань була штучно знижена приблизно до 900 к.с. Але незважаючи на це гіперкар зміг подолати швидкісний рубіж в 320 км / г.

Карбоновий гіперкар масою 1360 кілограмів приводиться в рух 6,6-літровим V8 з двома турбінами. Віддача становить 1 842 к.с. і 1617 Нм крутного моменту. Як заявляють в компанії, це найбільш потужний силовий агрегат, яким коли-небудь оснащували серійні моделі, а співвідношення потужності до маси «набагато перевищує показник будь-якого сучасного дорожнього автомобіля».

До слова, цей двигун був побудований спеціально для гіперкара Venom F5 , агрегат навіть отримав власне ім’я Fury. Передбачається, що максимальна швидкість автомобіля перевищить 500 км / г. Першу «сотню» машина здатна набирати менше, ніж за 3 секунди.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.