Нові Dacia Logan і Sandero Stepway провалили краш-тест

0
415
Dacia Sandero Stepway

Завтра Euro NCAP опублікує звіти про нову серію краш-тестів. На цей раз тестували третє покоління моделей Dacia Logan і Sandero Stepway, а також два електрокара: Volkswagen ID.4 і Skoda Enyaq iV. Якщо до двох останніх моделях питань не виникло (в загальному заліку вони набрали максимальні п’ять зірок), то «бюджетники» на цей раз підкачали.

У краш-тесті Euro NCAP Dacia Sandero Stepway і Logan отримали тільки дві зірки. Більш детально, скільки балів і в якому випробуванні набрали автомобілі, поки не уточнили. В організації Euro NCAP висловили жаль через невеликі амбіцій виробника в області безпеки, назвавши ці моделі від Dacia вірними постулату «без надмірностей».

В ході випробувань експерти відзначили, що система екстреного гальмування у Sandero Stepway і Logan примітивна і не здатна розпізнавати пішоходів і велосипедистів – тільки інші автомобілі, також у цих автомобілів відсутня система утримання в рамках смуги руху.

Dacia Logan

При цьому є й позитивні моменти. Так, експерти відзначили, що асистент гальмування в екстрених ситуаціях цілком хороший і гідний уваги, і він допоміг би підняти загальну оцінку до чотирьох зірок, якби не інші недоліки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!