BYD вирішила одну з головних проблем електрокарів

0
777

Все більше автовиробників переходить на випуск електромобілів. Тим часом сучасні акумулятори мають ряд суттєвих недоліків. Так, під час аварії, при попаданні повітря всередину, є високий шанс спричинити пожежу або вибух джерела живлення. Китайська компанія BYD розробила нову конструкцію батареї, що перевершує аналоги як за рівнем безпеки, так і по ефективності.

батарея

BYD повідомила про початок виробництва нового акумулятора Blade Battery. Він має ряд ключових особливостей, які вигідно виділяють його на тлі конкурентів:

  • Безпека. Після того як під час випробувань батарею проткнули цвяхом, вона не виділяла диму, продовжуючи функціонувати, а температура її поверхні піднялася лише до 30-60 градусів. У тих же умовах як трьох компонентна літієва АКБ загорілася і нагрілася до 500 градусів. Крім того, в ході випробувань Blade Battery помістили в піч (близько 300 градусів), але акумулятор продовжував нормально функціонувати.
  • Підвищена ємність. Blade Battery має поліпшену структуру, завдяки чому використання простору батареї збільшено більш ніж на 50% в порівнянні зі звичайними батареями.

BYD

Керівництво BYD повідомило, що готова поділитися технологією повністю безпечних акумуляторів з усіма зацікавленими сторонами. У червні в продаж надійде флагманський седан Han EV, який першим отримає батарею Blade Battery. Нова модель очолить сімейство Dynasty, маючи дальність ходу 605 кілометрів і прискорення від 0 до 100 км / год всього за 3,9 секунди.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!