Німецький стартап презентував футуристичне літаюче таксі

0
135

Німецький стартап Volocopter представив свою першу розробку для комерційного використання — VoloCity. Це літаюче таксі, яке може перевозити двох чоловік з ручною поклажею на відстані до 35 км зі швидкістю до 110 км/год. Замість вертолітних гвинтів він оснащений роторами, які видають менше шуму.

VoloCity — це автомобіль четвертого покоління, перші три створили для випробувальних і демонстраційних цілей, вони здійснили понад тисячу польотів. У компанії розповіли, що при проектуванні вони керувалися стандартами, встановленими Європейським агентством з авіаційної безпеки.

Перший прототип пристрою провалив випробування, тому механізму VoloCity додали додаткову штангу для забезпечення більшої стійкості під час польоту.

Тепер Voloctoper займеться розвитком інфраструктури та екосистеми, які включають в себе створення портів для зльоту і посадки, а також управління повітряним рухом у містах. Як повідомили в компанії, вона вже зустрічалася з глобальними операторами, наприклад, Франкфуртським аеропортом.

Volocopter повідомляє, що планує провести перший політ в Сінгапурі в кінці року. Там компанія покаже “всі можливості нового пристрою”.

 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!