Як купити криптовалюту? Поради та рекомендації спеціалістів

0
64

Цифрові активи мають досить багато відмінностей від звичних для всіх нас фіатів – офіційних державних валют. Тому перед тим, як її купувати, слід зібрати інформацію про цифровий світ, про те, як та навіщо з’явилися цифрові гроші, хто встановлює їх вартість та чи можна купити криптовалюту в Україні.

Навіщо створили криптовалюту?

Ціллю створення криптовалюти було закриття потреб у швидкій та безпечній купівлі різноманітних активів та акцій з мінімальними комісіями. Американські криптографи працювали над розробкою таких платежів з 80-х років минулого століття.

Першою платіжною системою, транзакції на якій були захищені криптографією, вважається DigiCash, якої давно вже не існує. Але її технологія зараз використовується у децентралізованих платформах для торгівлі криптовалютою.

Поступово використовуючи нові технології криптологи та програмісти створили та продовжують створювати нові види платформ, на яких можна проводити різноманітні транзакції з цифровим активом. Серед них:

  • біржа криптовалют;
  • обмінник;
  • термінал.

Кожна із вищевказаних видів має свої підвиди. Також обмен биткоин на монобанк зацікавить всіх.

Хто встановлює вартість криптовалюти?

Не існує певного органу або установи, яка б встановлювала та регулювала вартість криптовалюти. Адже вона не є офіційно прийнятою державною валютою жодної країни.

Вартість криптовалют встановлюють самі користувачі своїми діями. Це впливає на волатильність цифрових активів і, як наслідок, так ріст або зменшення їх вартості.

Простіше кажучи, більший попит – більша вартість і навпаки.

Які є способи купівлі криптовалюти в Україні?

Криптовалюта не належить жодній державі, а вартість її не залежить від того, з якого куточка світу ви її будете купувати. Тому, відповідаючи на запитання “Як купити криптовалюту в Україні” відповімо: “Ви можете купити криптовалюту в Україні з-за допомогою будь-якого способу, який використовують по всьому світі: через криптобіржу як централізовану, так і децентралізовану, через термінал, через офлайн або онлайн обмінник, через посередника, тощо”.

Але є одна європейська криптобіржа, власник якої – українець. Офіси цієї компанії знаходяться у країнах Австралії,  Азії та Європи, у тому числі і в Україні, а саме у Києві та Харкові. Тому, можливо, ви будете більш впевнено себе почуватися, купуючи криптовалюту саме через цю криптобіржу (її назва WhiteBIT).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!