Масло І-20А: властивості та сфери застосування

0
34

Залежно від методу отримання, складу та інших характеристик, різні види масел можуть застосовуватися з метою захисту деталей різного устаткування від зносу, попадання пилу і водяної пари. За призначенням така продукція поділяється на кілька категорій та представлена на ринку широким вибором марок і найменувань. При цьому її можна розділити на олії спеціального призначення та базові сполуки. Другі відрізняються більш широкою сферою застосування, що забезпечується їх універсальними властивостями.

І-20А — індустріальне масло базового типу, головною особливість якого є мінімальний вміст сірки у складі (менше 1%). Для його виробництва використовують залишкові продукти, що утворюються в процесі перегонки нафти.

Основні особливості та характеристики

Масло індустріальне І 20А https://branel.ua/uk/fuel/maslo-industrialne-i-20a не містить присадок і будь-яких інших компонентів, які здатні поліпшити його властивості. За рахунок цього воно може застосовуватися в якості базового компонента для виготовлення різних видів ПММ, в тому числі призначених для змащення елементів машин, що працюють в складних умовах. Його головними особливостями є:

  • незначна щільність та в’язкість;
  • здатність чистити металеві поверхні від забруднень різного походження;
  • стійкість до піноутворення;
  • тепловідвідні якості, які дозволяють виключити ймовірність перегріву деталей, що труться одна об одну.

У такій рідини повністю відсутні механічні домішки, а її займання відбувається не менш ніж при 200 градусах Цельсія. Однак експлуатація цієї рідини при постійних високих температурах призводить до її досить швидкого старіння. Це забезпечує необхідність її регулярної заміни через незначні проміжки часу.

Сфери використання

Матеріал відноситься до категорії безпересадочних універсальних складів, за рахунок чого користується попитом в різних сферах промислової та господарської діяльності людини. Дуже добре підходить для змащення механізмів, що функціонують при невисоких постійних навантаженнях.

Крім того, масло І-20А активно використовується для:

  • обробки металів, в тому числі в процесі загартовування прокатної продукції;
  • змазування елементів машин, задіяних у сфері легкої промисловості;
  • упаковки продукції (склад дозволяє забезпечити захист різних інструментів та інших виробів від корозії);
  • обробки деталей зубчастих передач та пресів.

При цьому важливо відзначити, що така продукція (в чистому вигляді) може застосовуватися тільки тоді, коли до ПММ не пред’являються особливі вимоги щодо їх протикорозійних властивостей, а також стійкості до впливу кислот. Вона оптимальна для змащення елементів обладнання, яке функціонує в цехах або на відкритих майданчиках в умовах м’якого клімату.

Особливості відновленого масла

Існуючі сьогодні промислові технології забезпечують можливість відновлення відпрацьованого масла І-20А з метою його повторного використання. Однак, вибираючи таку продукцію, варто враховувати, що вона не має ті ж властивості, що й первинні ПММ. Тому її не варто застосовувати для змащення деталей технологічного обладнання.

Основною сферою використання відновленої індустріальної рідини на сьогоднішній день є термічна обробка металів, де вона виконує роль середовища для охолодження заготовок.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!