Opel відмовиться від двигунів внутрішнього згоряння у 2025 році

0
152

Німецький бренд Opel підтвердив, що з 2025 року всі його новинки в Європі будуть стовідсотково електричними.

Рішення Європейського Союзу про встановлення дати заборони на продаж автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння на 2035 рік, доповнене неминучим запровадженням суворих правил Євро-7, прискорило плани практично всіх автовиробників. 

У випадку Opel, який наразі входить до групи Stellantis, оголошений крок випереджає нові заборони на десятиліття. З 2025 року всі новинки Opel в Європі будуть стовідсотково електричними. 

Однак це не означає, що бренд не продовжить продавати моделі з двигуном внутрішнього згоряння, які залишаться в асортименті, доки не завершиться їхня генерація. 

Електричні плани Opel

На даний момент Opel має в своєму асортименті 15 електрифікованих моделей, враховуючи гібриди, плагін-гібриди і повністю електричні. Починаючи з 2024 року, кожен Opel буде доступний у 100% електричній версії. 

Наразі Corsa, Astra та Mokka уже мають відповідні версії з електродвигунами. Залишилося лише електрифікувати таким чином Crossland і Grandland, які якраз і стануть великими новинками бренду 2024 року. 

Наприкінці 2023 року головними новинками Opel стануть Corsa і Astra Sports Tourer Electric. Обидва були двома головними новинками марки, представленими на виставці IAA в Мюнхені, разом із дуже важливим концепт-каром. 

Opel Experimental чи Opel Manta? 

Головним центром уваги Opel на баварській виставці був прототип Experimental, який був представлений минулого місяця, а тепер з’явився на стенді німецького бренду. 

Цей прототип закладає основу для майбутніх електромобілів бренду, починаючи з вищезазначеної дати 2025 року. Можливо, його стиль перейде до нових Astra, Corsa… або Manta.  

Ще два роки тому, Opel анонсував новий кросовер Manta та плани з електрифікації, які тоді передбачали перехід на електрику до 2028 році. Тепер ці плани довелось пришвидшити. 

Наразі бренд не анонсував модельної лінійки на 2025 рік, але стало відомо, що базовий електрокар Opel має коштувати від 25 000 євро. 

Новинки від Astra та Corsa 

На виставці в Мюнхені були представлені нові Opel Astra Sports Tourer Electric та Corsa Electric. 

Opel Astra Sports Tourer Electric використовує електричні технології та кузов універсалу, щоб увійти в сегмент, де бракує сімейних компактних автомобілів з електричними технологіями. 

Німецький автомобіль пропонуватиметься з мотором на 156 к.с., максимальною швидкістю 170 км/год і автономією 413 кілометрів (за WLTP) завдяки акумулятору на 54 кВт-год. У жовтні відкриються замовлення і будуть оголошені остаточні ціни на автомобіль з чіткою сімейною спрямованістю та багажником на 516 літрів. 

Зі свого боку, нещодавно оновлений Opel Corsa тепер готовий розпочати свою комерційну подорож, включаючи його електричну версію, яка була значно вдосконалена: новий електродвигун потужністю 156 к.с., нова покращена батарея та автономність WLTP, яка тепер досягає 402 км.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!