Перереєстрація авто в Дії

0
120

З вересня цього року в українців з’явиться можливість здійснювати купівлю та продаж автомобіля онлайн, через додаток ДІЯ. Такі нововведення ще у травні анонсував Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Загалом, спрощення процедури реєстрації складається з кількох проміжних змін. Перереєстрація через Дію стане заключним етапом цифровізації процесу.

Також, для запобігання чергам та можливим випадкам корупції, скасовується обов’язкова технічна експертиза. Цю процедуру потрібно буде проходити лише у випадку першої реєстрації автомобіля або за власним бажанням покупця для перевірки технічного стану автівки.

Процес реєстрації/перереєстрації транспортного засобу через електронний сервіс виглядатиме так: після авторизації на порталі Дія укладається договір про купівлю авто. Документ автоматично потрапляє на сервер МВС, де проходить необхідні перевірки. Після успішного завершення процесу, в смартфоні покупця з’являється електронний техпаспорт. Номерні знаки залишаються на авто або покупець самостійно купує їх у виробника.

Ще одним нововведенням у сфері транспорту стане скасування транзитних номерних знаків, яких в Україні щороку видавалося більше 1.5 мільйона.

Вже сьогодні через Дію українські водії мають можливість замовити індивідуальний номерний знак. Процедура подання заяви триває менше 10 хвилин, а її розгляд – до 2-ох робочих днів.

Після подання заявки, власник транспорту зможе перевірити, чи не зайнятий номерний знак в його регіоні, розрахувати вартість та переглянути макет. Замовити та оплатити послугу також можна буде в режимі онлайн.

Зі спрощенними правилами і купляти авто стало зручніше, завітайте на Mymycars.com – Український сервіс продажу авто.

Запровадження можливості купівлі та продажу автомобілів онлайн через додаток ДІЯ є важливим кроком у сфері цифровізації транспортної інфраструктури України. Ця ініціатива Міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка дозволить значно спростити процедуру реєстрації та перереєстрації автотранспорту для громадян. Скасування обов’язкової технічної експертизи для всіх власників, окрім тих, хто реєструє авто вперше або бажає перевірити технічний стан, також сприяє спрощенню процесу.

Електронний сервіс, який дозволяє укладати договори та отримувати електронні техпаспорти, має потенціал зменшити черги та запобігти можливим випадкам корупції. Скасування транзитних номерних знаків та можливість замовлення індивідуальних номерних знаків також вносять позитивні зміни у систему реєстрації автотранспорту.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.