У Китаї знайшли кладовище нових електромобілів

0
306

На YouTube каналі “Inside China Auto” було опубліковано відео про захоплюючу історію величезного “автомобільного кладовища”. Раніше ходили чутки про те, що на цій території скупчилися непродані нові електромобілі. Але зараз стало зрозуміло, що більша частина цього автомобільного парку складається з транспортних засобів, що належали одній збанкрутілій компанії.

Розповіді про автомобільний цвинтар, які раніше поширювалися, стверджували, що на його території перебуває близько 10 000 автомобілів. Передбачалося, що всі ці транспортні засоби – нові електромобілі, які стали жертвами переоціненого попиту на ринку. Їхнє виробництво нарощувалося на тлі оптимістичних очікувань і гарантованих пільг з боку уряду Китаю.

Згодом з’ясувалося, що фактична кількість автомобілів на цьому кладовищі значно менша. Більша частина з них експлуатувалася кілька років, на кузові машин видно сліди використання, а в салоні накопичилося сміття. З’ясувалося, що це колишній автопарк одного з операторів каршерінгу в Китаї, який нині перебуває в стані банкрутства. Крім того, на стоянці є старі електрокари з невеликим запасом ходу.

При більш пильному погляді на кадри відео можна помітити різноманітні автомобілі: зокрема старі таксі, пошкоджені після ДТП машини і обмежене число по-справжньому нових електромобілів. Остання група, ймовірно, охоплює екземпляри, що залишилися нерозпроданими. Однак їх кількість відносно невелика, що не дає змоги робити висновки про глобальну кризу в цьому сегменті.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!