Всі електромобілі GM зможуть живити електрикою будинки

0
239

З 2024 модельного року концерн General Motors почне оснащувати свої електромобілі функцію роздачі енергії. Вони зможуть ділитися електрикою, накопиченою в тяговій батареї, наприклад, з будинком.

Першим носієм нової технології стане пікап Chevrolet Silverado. За ним підуть GMC Sierra Denali Edition 1, Chevrolet Blazer та Equinox, Cadillac Lyriq та Escalade IQ. З 2026 року функція буде в кожному електромобілі GM.

Таке рішення може бути корисним під час аварійного відключення електрики та для оптимізації витрат на енергію. У другому випадку власник зможе заряджати машину від стаціонарної мережі вночі за низьким тарифом, а під час пікових ставок використовувати її як джерело дешевої запасної енергії.

Хоча компанія General Motors першою у світі оголосила про поширення відповідної функції на весь модельний ряд, сама по собі технологія роздачі електрики не нова. Так, Ford ще півтора роки тому заявив, що батареї пікапа F-150 Lightning вистачить для середнього американського будинку як мінімум на три дні. А електричний Rivian навіть записав на свій рахунок допомогу лікарю під час операції: в момент, коли відбулося аварійне відключення електроенергії в лікарні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!