Електромобілі можуть визнати неекологічними

0
653

Чи є електромобіль екологічно чистим? Під час керування безумовно, але електромобіль також несе відповідальність за викиди. Тому в Австралії орган нагляду хоче, щоб позначення «без викидів» більше не використовувалося для електромобілів.

Хоча електромобіль не викликає викидів, як автомобіль із двигуном внутрішнього згоряння, звичайно, є викиди, які можуть бути пов’язані з електромобілем. Подумайте про викиди при виробництві автомобіля і, можливо, при виробництві електроенергії, що використовується. Крім того, у вас є локальні “викиди” твердих частинок, які походять від гальм і шин. Виходить, що електричні автомобілі в ширшому значенні не зовсім екологічно чисті. Ось чому австралійський аналог Управління у справах споживачів та ринків вважає, що з цим штампом для електромобілів має бути покінчено.

Drive пише, що ACCC закликає до суворіших правил маркетингу для виробників електромобілів. Згідно з ACCC, вони повинні розповідати споживачеві правдиву історію і, отже, відкрито говорити про те, що викиди спричинені, наприклад, виробництвом електромобіля. Таким чином, транспортні засоби більше не можуть називатися екологічно чистими. Виробникам дозволено вказувати, що “автомобіль не виробляє вихлопних газів під час руху”.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!