Українець втратив Mercedes за 10 000$ через контрабанду цигарок за 1000$

Відсутність грамотної оцінки ризиків у деяких ситуаціях призводить до дуже сумних наслідків.

0
58

Із початком війни контрабанда нікуди не зникла. Більше того, ділки продовжують вигадувати все нові й нові схеми, як щось провезти через кордон в обхід офіційних податків. Прикордонники мають дуже вичерпний список, на чому зазвичай возять контрабандні товари, але деякі люди вирішують відзначитись у цьому плані.

Так, нещодавно на одному з пунктів пропуску увагу прикордонників привернув автомобіль Mercedes. Автомобіль не першої свіжості, ще й зі слідами втручання майстрів привернув чимало уваги та прикордонники вирішили перевірити 62-річного водія, який намагався виїхати до Угорщини через КПП “Вилок”.

Професійна інтуїція не підвела прикордонників і в підкрилках цього автомобіля дійсно вдалося виявити близько 500 пачок цигарок, які ніде не були вказані в документах. Враховуючи, що за кордоном ці цигарки набагато дорожчі, ніж в Україні, їхнє завезення до Європи принесло б непогані заробітки власнику.

Товару у контрабандиста нарахували на 36 000 гривень, але це далеко не найнеприємніше у цій історії. За українськими законами, автомобіль із контрабандою конфіскують разом із незаконним товаром, таким чином чоловік втратив автомобіль за 358 000 гривень через невдалу спробу провезення цигарок на 36 000 гривень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!